Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més de 6.000 multes a pisos turístics en dos anys
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona –i totes les administracions– s’afanyen aquests dies a presentar balanços de mandat perquè a partir de la setmana que ve s’entra en el període en què ja no es podrà fer per la proximitat de les eleccions al Congrés i el Senat i que després empalmarà amb el mateix període a causa de les municipals del 26-M. Per això s’ha fet públic avui el balanç de l’actuació contra els pisos turístics i·legals que l’equip de govern d’Ada Colau ha fet els últims dos anys a Barcelona. 

A través dels inspectors, les denúncies de veïns i el control amb eines tecnològiques per detectar infraccions a través d’internet, des del gener del 2016 i finals del 2018, es van obrir 13.014 expedients disciplinaris i es van posar 6.453 multes, “cinc vegades més respecte al període 2014-2016, quan hi va haver 2.556 expedients i 1.001 sancions”, diu l’Ajuntament.

Això ha permès ordenar “el cessament” de 4.900 pisos il·legals, i segons els càlculs municipals, un 62% ja han deixat d’operar, cosa que implica 3.038 apartaments d’aquest tipus tancats o bé reconvertits en un ús legal: lloguer de llarga durada o residència dels propietaris. Aquest últim és el cas 1.171 apartaments.

Segons la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, el balanç total suposa l’eliminació del 95% dels pisos turístics il·legals i s’està “més a prop que mai de deixar aquesta oferta il·legal a zero”.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa