Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Llum verda inicial a “l’increment simbòlic” de la taxa turística quan augmentin els visitants
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha fet un pas més en la tramitació de l’augment de la taxa turística els pròxims mesos. Sense especificar quan es podrà aplicar, els grups de Barcelona en Comú, PSC i ERC han afavorit l’aprovació inicial d’un recàrrec de 0,75 euros –tot i que inicialment es preveia fer créixer fins a 4 euros– en el sector turístic. El punt defensat pel govern ha tingut, però, un avís del regidor republicà Miquel Puig: “Presentarem una alegació perquè el recàrrec no entri en vigor fins que el turisme no es recuperi i en cap cas abans del juny de 2021″.

Aquesta última opció, la de retardar la implementació de la taxa fins a l’arribada de l’estiu, de fet, ja ho havia contemplat el govern municipal en la comissió de la setmana passada. Avui, a més, el regidor socialista Xavier Marcé ha defensat que la proposta compleix els principis de “ponderació” tenint en compte la seva reducció respecte a l’objectiu inicial. També ha recordat que serà progressiva.

Tanmateix, les explicacions del govern i el vot de confiança d’Esquerra Republicana no han convençut la resta de l’oposició. Tots han votat en contra. La líder de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha apuntat que els inquieten les presses de la iniciativa i que es vulgui tirar endavant “sense un consens amb el sector”. En el mateix sentit, el regidor de Ciutadans Paco Sierra ha animat comuns i socialistes a “baixar la finestra del cotxe oficial i obrir els ulls quan passegin per Barcelona” i ha afegit: “no hi ha turisme”. Per aquest motiu, tant aquests dos partits com Barcelona pel Canvi, PP han insistit en què és una proposta que arriba en un moment “inoportú”.

Sigui com sigui, ara s’obre un període d’alegacions de 30 dies i la iniciativa haurà de tornar al ple per convertir-se en una realitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa