Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La justícia fa costat a AENA i manté el lloguer als botiguers de l’aeroport
  • CA

Un jutjat del Prat del Llobregat ha rebutjat suspendre cautelarment el pagament del lloguer de les botigues Tascón de l’aeroport de Barcelona, i manté vigents els avals de prop de 600.000 euros que l’empresa havia ofert amb la signatura dels contractes. Tascón havia demanat que el pagament de la renda a AENA se suspengués fins que es resolgui el fons de la seva demanda contra l’operador pel preu del lloguer que s’aplica en plena pandèmia. L’Estat ha ofert un descompte als comerciants, però l’empresa el veu del tot insuficient.

En una resolució, que ha avançat La Vanguardia i a la qual ha tingut accés l’ACN, el tribunal desestima la petició de la cadena de sabateries i li imposa el pagament dels costos judicials. En la interlocutòria, la jutgessa no analitza “si la reducció de renda que sol·licita” Tascón és adequada o no tenint en compte la pèrdua d’ingressos, qüestió que es resoldrà en els propers mesos. En efecte, la resolució només determina si es poden mantenir o no vigents els avals de prop de 600.000 euros que AENA podria demanar executar al banc per cobrar els lloguers impagats de 2020.

Tascón argumenta que si s’executen els avals, l’empresa entraria en una situació patrimonial precària, però la jutgessa afirma que no disposa “de xifres ni dades que serveixin per justificar quina era la base del negoci per una de les parts i quin ha sigut el grau d’alteració”. A més, diu que tampoc té dades sobre els comptes anuals de l’empresa o la xifra de vendes en plena pandèmia o si es fan vendes per Internet.

De fet, afirma que “sense comptar amb documentació econòmica o comptable, no es pot considerar acreditat el perill” que al·lega l’empresa Tascón, i per això rebutja suspendre cautelarment el pagament del lloguer. Contra la decisió, Tascón pot interposar recurs. El fons de la qüestió -si el lloguer s’hauria de rebaixar més- s’ha d’examinar properament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa