Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Habitacions d’hotel a meitat de preu al passeig de Gràcia per aconseguir clients
  • CA

El sector turístic es comença a preparar per a una nova temporada d’estiu coincidint amb el tram final del desconfinament i amb les fronteres encara tancades. És per això que ha posat el focus en el turista català i de la mateixa regió sanitària amb ofertes atractives amb l’argument d’oferir-los una escapada després d’una primavera i una Setmana Santa inexistent. Bonificacions al Túnel del Cadí, hotels de luxe al centre de Barcelona a preus més baixos de l’habitual i descomptes de fins el 30% als sanitaris són algunes de les iniciatives que ha impulsat el sector per salvar part de la facturació d’aquest any.

‘Ni a casa teva ni a la meva’

A la capital catalana, el grup hoteler Royal Hotels ha llençat la campanya ‘Ni a casa teva ni a la meva’ per al retrobament de parelles d’enamorats després de la quarantena, amb descomptes de fins al 50% i habitacions a 89 euros en els seus establiments del Passeig de Gràcia i les Rambles. La iniciativa s’emmarca en el procés de reobertura dels hotels, on la cadena també oferirà altres serveis en el marc d’una “escapada de desconnexió” a la mateixa ciutat, com sopars romàntics, terrasses amb vistes a la ciutat i el ‘late check out’ fins a les cinc de la tarda, entre d’altres.

En la mateixa línia, aquest divendres es podien trobar habitacions dobles en hotels de 4 estrelles i apartaments de luxe ja disponibles a la capital catalana a partir de 500 euros per a set nits (entre el 23 i el 30 de juny), preus força més baixos en comparació amb altres anys a les portes de l’estiu. A més, en molt casos, s’ofereix l’opció d’anul·lar l’estada sense cost.

El turisme des dels governs

Amb la culminació de la desescalada, el sector turístic intenta recuperar el temps i els clients perduts durant el confinament amb ofertes per als residents a Catalunya o a la mateixa regió sanitària fins almenys l’1 de juliol, la data prevista per obrir les fronteres pel govern espanyol tot i que aquesta setmana la ministra Reyes Maroto anunciés que seria el 22 de juny i fos rectificada pel seu executiu. Aquestes contradiccions han despertat les crítiques del sector i de les agències de viatge perquè “no ajuden gens a la reactivació”. Mentrestant, la patronal Pimec demanava que el 15 de juny l’Estat ja obrís les fronteres per no perdre pistonada respecte França o Itàlia.

I és que la Generalitat calcula que el sector turístic ha perdut 15.000 milions d’euros pel coronavirus i ha quantificat en 7.500 MEUR les ajudes que caldrien per “salvar una part del sector”. Per això, en els pròxims dies el Govern presentarà una campanya adreçada al turista domèstic, tot i que molts empresaris del sector ja s’han avançat amb les seves pròpies iniciatives.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa