Els creuers ja han tornat al Port de Barcelona

El primer buc que fa escala després de l'aturada per la Covid desembarca 1.500 turistes, sobretot italians i alemanys

El Port de Barcelona ha recuperat l’activitat de creuers internacionals aquest dissabte, amb l’arribada del primer vaixell després de catorze mesos d’aturada. Un buc d’MSC ha arribat a port a les sis del matí amb 1.500 turistes que han embarcat a ports italians. Es tracta sobretot de viatgers italians i també alguns alemanys.

A Barcelona, a més, embarcaran 500 viatgers més abans que el vaixell reprengui la seva ruta, pels volts de les quatre de la tarda. En aquest viatge no se superarà el límit del 70% de la capacitat del vaixell a causa de les mesures pel coronavirus, ha explicat el director de MSC Cruceros a Espanya, Fernando Pacheco.

Segons Pacheco, MSC Cruceros actualment registra números de venda similars a la mateixa època de 2019 sortint de ports espanyols: “Ens trobem molt confiats. Considerem que els vaixells arribaran a l’ocupació màxima limitant-la”. El director de la companyia ha afegit que les reserves van creixent “setmana darrere setmana”.

Més companyies al juliol

La subdirectora general del Port de Barcelona, ​​Carla Salvadó, ha assegurat que no esperen assolir aquest estiu xifres similars de creuers turístics a les que es van registrar el 2019, abans de la pandèmia. “Ni ho volem, perquè el que volem és un reinici de l’activitat gradual”, ha afirmat, encara que ha destacat la importància de el sector per l’economia, ja que ocupa 9.000 persones i factura mil milions d’euros.

Pel que fa a les companyies que operaran aquest estiu a Barcelona, Salvadó ​​ha indicat que la xifra encara no és definitiva perquè algunes estan planificant de nou les seves rutes a mesura que els països europeus permeten l’arribada de creuers, però la ciutat espera rebre a l’almenys tres vaixells més en les pròximes dues setmanes.

Un vaixell de la companyia TUI arribarà el 29 de juny, Costa ho farà el 5 de juliol, i AIDA el 9 de juliol, sumant-se així a MSC Cruceros. Tots els operadors realitzaran rutes setmanals, menys TUI, que farà escales cada 15 dies. No serà fins l’agost quan començaran a arribar vaixells de les companyies americanes. El primer buc estatunidenc en fer escala serà l’Harmony of the Seas, de Royal Caribbean, el dia 15 d’aquell mes, ha precisat el Port.

Protocol sanitari

El director de MSC Cruceros ha assegurat que l’empresa segueix un protocol per garantir les condicions “de seguretat i de salut” dels clients davant el Covid-19, que comença amb un test d’antígens obligatori abans d’iniciar la ruta i que ha de donar negatiu per poder pujar a bord. A més, els passatgers porten una polsera per poder ser geolocalitzats i s’empra si algun presenta símptomes: “Aquestes polseres permeten, si el passatger dóna positiu en un nou test d’antígens, saber amb qui ha estat en contacte i d’aquesta manera rastrejar els altres contactes”.

En cas de presentar símptomes, aquesta persona seria aïllada i desembarcaria a l’endemà “al primer port que fos possible i segur” per portar-lo a un hospital o a un hotel en el qual realitzar quarantena, segons les condicions de l’afectat. Pel que fa a les excursions en les diferents destinacions, Pacheco ha explicat que són en grups bombolla, de manera que es realitzen en “àrees en exclusiva” per als clients del creuer, mentre que els autobusos estan completament higienitzats, i els guies i conductors es fan un test d’antígens abans de cada jornada amb els passatgers.

Més informació

Comentaris

  Ramon 26/06/2021 1:06 pm
  Les esquerres sucursalistes fan amb el petit parèntesi de Xavier Trias igual que els castristes amb Batista.
  Guillem . 26/06/2021 6:35 pm
  Turisme low cost del qual nomes es beneficien l empresa monopolostica dels ports en la qual xuclan bona part de la casta. Les exterrnalitats negatives les paguem els de sempre.
  Víctor 27/06/2021 11:36 am
  Com sempre el nostre país, recull, com si fos el gran manà, les escorrialles negatives que no volen els "altres", els estats més assenyats, avançats i amb més sentit comú. Les "autoritats" nostrades ens ho volen vendre com la gran cosa i que cada any o temporada "creixi" fins l'infinit... Quina merda de país. No canviarem mai ?

Nou comentari