Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Procicat dona llum verda al retorn dels creuers
  • CA

Els creuers que vulguin arribar a Barcelona aquest estiu han de tenir un gran protocol de seguretat preparat, però almenys ja tenen el vistiplau del Procicat per arribar-hi. Així ho ha comunicat el govern català aquesta tarda, que ha assegurat que l’organisme que gestiona les mesures de prevenció a Catalunya ha fet “un primer pas” en la recuperació de les visites de vaixells plens de turistes al país. En concret, ha donat llum verda perquè es publiqui el procediment que hauran de seguir les navalieres amb bandera europea que vulguin arribar als ports del territori català aquest estiu.

Els creuers hauran de fer una petició a la Secretari de Salut Pública perquè els validin el protocol d’actuació en cas que hagin de desembarcar casos sospitosos o confirmats de coronavirus, i com es gestionarien els contactes a la zona. La sol·licitud s’haurà de fer amb vint dies d’antelació a l’inici del trajecte o la primera escala. A més, els organitzadors del viatge hauran d’aclarir els moviments previstos del creuer a Catalunya, les característiques de la nau, el volum de passatgers i el programa d’activitats per als turistes.

També es reclamarà un pla de prevenció de riscos sanitaris vinculats a la covid-19 que descrigui de manera detallada els mitjans sanitaris que disposarà el vaixell per evitar contagis. Això inclourà des dels aforaments previstos a cada espai de la nau fins a les mesures d’higiene o la ventilació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa