Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veto als creuers de qualsevol origen, un mes i mig abans de la temporada alta
  • CA

El Consell de Ministres espanyol, reunit aquest dijous de forma extraordinària, ha acordat prohibir l’entrada als ports de tot Espanya de creuers de qualsevol origen i de vaixells de passatge procedents d’Itàlia, segons informa el Ministeri de Transports, mobilitat i Agenda Urbana. Aquesta mesura, adoptada amb caràcter excepcional per limitar la propagació i el contagi del coronavirus, estarà en vigor des del 13 de març fins al 26 de març, ambdós inclosos.

A Barcelona la temporada alta de creuers comença al maig i les cancel·lacions s’avisen amb un mes d’antelació, explicava aquesta setmana al TOT Barcelona la presidenta del Port, Mercè Conesa. “Ara, si les companyies d’avions ja estan fins i tot suspenent connexions, és evident que és una hipòtesi que tenim sobre la taula que puguin cancel·lar-se creuers”, preveia ja fa dues setmanes.

No obstant, en el cas dels vaixells de passatge tipus creuer procedents de qualsevol port, fins a la mitjanit del 15 de març es permetrà l’entrada amb l’única finalitat de permetre el desembarcament dels ciutadans que ho desitgin, que no podran tornar a embarcar. Aquesta mesura tindrà un caràcter temporal de 14 dies que es podrà perllongar per períodes addicionals no superiors a 14 dies i que serà avaluada periòdicament tenint en compte l’evolució de la pandèmia a nivell mundial i, especialment, a Itàlia.

Aquesta restricció, que és complementària a l’establerta el passat dimarts 10 de març per als vols directes de les aeronaus entre Itàlia i els aeroports espanyols, es pren per disminuir el risc vinculat a la situació sanitària de la localitat del port d’origen, ja que la presència de casos de coronavirus en un vaixell tindria un impacte molt important tant en el passatge i la tripulació com en els serveis sanitaris de la localitat on atraqués el vaixell.

La prohibició no és aplicable als vaixells d’Estat, als que transportin exclusivament càrrega, als quals realitzin navegacions amb fins humanitaris, mèdics o d’emergència, o als conductors dels camions tractors de la mercaderia rodada. A més, el Ministeri de Sanitat podrà excepcionalment aixecar les prohibicions a vaixells que siguin degudament autoritzats i en aquest cas s’adoptaran totes les mesures necessàries de control sanitari per evitar que suposin un risc per a la població espanyola.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa