Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni, Bonet i Batlle s’ofereixen als cònsols per millorar l’estada dels turistes
  • CA

Els tres tinents d’alcaldia del PSC han rebut en nom del govern bipartit als cònsols que treballen a Barcelona per posar-se a la seva disposició. Jaume Collboni, Laia Bonet i Albert Batlle els han ofert una recepció d’inici de mandat per presentar-los “els objectius i valors dels nous responsables de les relacions internacionals, de la promoció de ciutat i de la prevenció i seguretat”, les tres àrees que capitanegen els socialistes. El consistori vol ara “millorar les relacions i el treball conjunt amb les representacions diplomàtiques dels ciutadans estrangers a la ciutat, especialment ara a l’estiu”, explica en un comunicat.

S’han ofert a ajudar al cos consular, en paraules de Bonet, a fer “encara més satisfactòria l’experiència dels que escullen Barcelona com a opció de vida o pels que venen a visitar-la”. També han apostat per “treballar bilateralment” amb les delegacions estrangeres per progressar en la projecció internacional de la ciutat i de la marca Barcelona. Collboni els ha avançat que “treballarà per l’interès econòmic i d’inversions en l’àmbit internacional”, mentre que Batlle els ha convidat a ser “finestra de Barcelona al món com a gran ciutat i com a ciutat segura”.

Batlle calma els ànims dels restauradors

En paral·lel, Albert, Batlle s’ha reunit també amb el Gremi de Restauració per calmar els ànims del sector en matèria de seguretat. Els empresaris li haurien demanat, segons una nota difosa per l’agència Europa Press, que el nou ajuntament combati la delinqüència de baixa intensitat com furts i robatoris i les accions de turismofòbia. Asseguren que la percepció d’inseguretat condiciona el dia a dia dels turistes i això afecta la facturació: “La temporada d’estius és vital per compensar la temporada baixa i donar estabilitat a les plantilles”.

Segons el comunicat, Batlle ha demanat confiança al sector: “Som un govern amic de la restauració, els restauradors són uns ambaixadors magnífics de la ciutat”. Així, s’ha compromès a abordar la seguretat de forma ordenada i a intensificar la interlocució amb el Gremi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa