Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau retira la llicència a 597 pisos turístics per incomplir la normativa

L’Ajuntament de Barcelona ha retirat la llicència a 597 pisos turístics que no complien la normativa municipal. Els serveis d’inspecció municipals han aprofitat el confinament per per analitzar a fons el parc d’Habitatges d’Ús Turístic (HUT) de la ciutat i “identificar anuncis que aparentment eren legals però que amagaven irregularitats, com ara lloguers d’habitacions que en realitat eren d’un pis sencer”.

Durant aquests mesos, el consistori ha revisat els permisos de més de 1.100 pisos turístics que van començar a operar durant el mandat de Xavier Trias (2011-2015), just abans que es decretessin dues suspensions de llicències, una que afectava al centre de Barcelona –a Ciutat Vella ja no es podien demanar més llicències– i una posterior que abastava tota la ciutat. En total, s’han detectat 300 pisos que van assegurar que tenien cèdula d’habitabilitat quan en realitat no en tenien, dels quals n’hi ha 156 a dia d’avui encara no en tenen.

El president de l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur), Enrique Alcántara, ha assegurat que la patronal manté el seu “compromís amb el compliment de la legalitat” i ha insistit que la seva associació segueix treballant amb l’Ajuntament de Barcelona per eradicar les males pràctiques del sector. “Hem d’assegurar que la legalitat es compleix de manera escrupolosa”, ha dit.

Borsa de lloguer

L’Ajuntament ja ha obert els procediments sancionadors contra aquests 300 pisos i, un cop quedi acreditada que no tenen cèdula d’habitabilitat o no la tenien en el moment de començar a operar com a HUT, es donaran de baixa del registre. El consistori té previst demanar als propietaris que posin els seus pisos a disposició de la borsa municipal de lloguer assequible per compensar les irregularitats comeses aquests anys.

A mes, hi ha 297 pisos més que el consistori ja ha donat de baixa durant aquest mandat i l’anterior per causes molt diverses: el titular del pis no coincidia amb el de la llicència, pisos dividits en dos o sense cèdula d’habitabilitat. El consistori ha anunciat que examinarà tots els habitatges turístics amb llicència per “comprovar que s’ajusten al cent per cent a la normativa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa