Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau reactiva el pla de xoc contra els pisos turístics il·legals
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha tornat a posar en marxa el pla de xoc contra els apartaments turístics il·legals. Així ho ha anunciat aquest divendres l’alcaldessa Ada Colau, que apunta que ja s’han detectat almenys uns 360 habitatges irregulars amb el retorn del turisme després de la pandèmia del coronavirus.

El consistori barceloní preveu destinar un equip de més de 70 persones, entre les quals 25 visualitzadors a peu de carrer, per evitar que l’activitat il·legal torni. Precisament, en una primera inspecció, el consistori barceloní ha rastrejat més de 21.000 anuncis en diverses plataformes digitals, sobretot a través de l’aplicació Airbnb.

Pel que fa als 360 il·legals, l’administració municipal procedirà a demanar a les plataformes la retirada dels anuncis d’aquests pisos i s’iniciarà l’expedient, que pot acabar amb sancions d’entre 3.000 i 60.000 euros.

En una roda de premsa conjunta amb l’alcaldessa d’Amsterdam, Femke Halsema, Colau ha explicat que conjuntament amb altres ciutats europees com Londres i París s’estan plantejant demanar la creació d’una regulació europea per protegir les grans ciutats de patir processos d’especulació “descontrolada”. “És un problema compartit i un bon projecte europeu ha de garantir també el dret a l’habitatge”, ha apuntat la batllessa. Aquesta petició, però, no es traslladarà fins passat l’estiu.

Una ciutat “pionera”

En paral·lel, Colau ha afegit que també cal treballar de manera conjunta amb la Generalitat i l’estat espanyol i ha lamentat no haver rebut en aquests anys cap mena ajuda per part del govern català per fer cap inspecció o control sobre aquesta activitat il·lícita. De fet, l’alcaldessa ha assegurat que Barcelona va ser “pionera” amb la regulació del 2016, que ha permès tancar “milers” d’allotjaments turístics il·legals. Tanmateix, Colau ha reconegut que el problema no està resolt perquè s’ha detectat la reactivació de males pràctiques. Per això, ha justificat l’alcaldessa, s’ha recuperat el pla de xoc previ a la pandèmia.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Angelblau a juny 10, 2022 | 19:25
    Angelblau juny 10, 2022 | 19:25
    La Colau es un FRAU
  2. Icona del comentari de: T@M a juny 10, 2022 | 20:18
    T@M juny 10, 2022 | 20:18
    Com sempre la cultura de la por i de les multes és l'únic que s'els acut a l'ajuntament i com sempre estan equivocats això no farà aturar els apartaments al contrari hi haurà molts mes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa