Colau demana ajuda al govern espanyol per frenar l’ampliació del Prat

Considera que l'operador aeroportuari "s'ha equivocat" i que Europa no permetrà el pla tal com està plantejat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat que el Ministeri de Transició Ecològica s’impliqui en el conflicte per l’ampliació de l’aeroport del Prat. “El govern s’ha d’implicar”, ha dit a TV3, on ha afirmat que l’executiu sap que “Europa no permetria l’ampliació tal i com l’ha plantejat Aena”. De fet, ha dit que Aena “s’ha equivocat” amb el plantejament i ha confiat en un acord conjunt per més inversions en infraestructures, millorar la connectivitat i reduir emissions. Colau ha assegurat que no concebria que cap actor pretengués “incomplir” els objectius internacionals sobre emissions.

“No té sentit que Aena vingui i et digui teniu dos mesos per dir si voleu un ampliació que porto feta i tancada”, ha manifestat sobre el conflicte per l’ampliació del Prat. Ha recordat que aquest plantejament és “antic” i “incompleix” la normativa europea. A més, ha afirmat que el plantejament fet per Aena és “trampós”. Ha rebutjat el paradigma antic d’enfrontar ecologia i economia i ha assegurat que treballarà perquè l’Ajuntament de Barcelona acudeixi a la taula de negociació amb una mateixa postura. Ha explicat que en aquesta hi seran ella com a alcaldessa però també Jaume Collboni i Janet Sanz.

Informe del Consell d’Europa

D’altra banda, ha assegurat veure “amb esperança” l’informe de la Comissió d’Assumptes Jurídics i Drets Humans de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, que demana a Espanya que alliberi els presos polítics catalans i retiri les euroordres contra els exiliats. L’alcaldessa ha dit que la primera reacció del govern espanyol l’ha fet el ministeri d’Exteriors i que cal tenir en compte que és “molt diplomàtic”.

Ha assegurat que l’informe avala el que defensa “la majoria de la gent”: la desjudicialització i que els presos sortin de la presó “quan abans millor”. Ha reconegut que es va tard però ha posat en valor que el president Pedro Sánchez s’ha compromès públicament amb que sigui “imminent” l’aprovació dels indults. “Això ajuda a que es produeixin”, ha manifestat.

Comentaris

  Ramon 04/06/2021 10:28 am
  Perquè TV3, amb tres de tripartit, ens doni una notícia sense que sigui com una representació de putxinel·lis amb uns, els "progressistes", que són molt bons i els altres, "la dreta", el dimoni amb banya i cua, ha de passar que hi hagi divergència dins el propi tripartit. Llavors, només llavors, sí. Llavors fan el que haurien de fer sempre.
  Ramon 04/06/2021 10:29 am
  Perquè TV3, amb tres de tripartit, tracti amb respecte les dues parts d'una controvèrsia política és imprescindible que totes dues estiguin dins el tripartit.
   Logicus 04/06/2021 11:45 am
   Per que no fan fora de una vegada a aquesta analfabeta populachera?
  fideli 04/06/2021 11:13 am
  el visigots demanen ajuda al moros....i... va passar el que va passar...
  Enginyer 04/06/2021 11:31 am
  I què sap la Colau sobre res? En aquest cas insfraestructures aeroportuàries.
  Fora alcaldesa 04/06/2021 11:43 am
  Aquesta dona és perillosa per al futur de Barcelona. Des de la seva provada ignorància vol passar pel que no és. És experta en res, apart de desfigurar i destrossar Barcelona amb els seus capricis ridículs. Ara la vol empobrir una mica més, en línia amb l'especialitat del seu partit, que és que els pobres siguin cada dia més pobres i que la societat no sigui cada dia més igualitària, per la qual cosa Barcelona ha de connectar i competir amb d'altres ciutats amb alcaldes més intel.ligents i compromesos, que si que volen línies intercontinentals i més; en definitaiva el que la senyora no entén: la llibertat d'escollir per als seus ciutadans.
  Vendetta 04/06/2021 11:45 am
  Vol destruir barcelona y catalunya fotemla fora 33
  Anònim 04/06/2021 11:54 am
  Els comunistes haurien de penjar d,un filferro
  rd 04/06/2021 12:14 pm
  infumable individua
  Lluït 04/06/2021 12:19 pm
  L'estil "passar pilotes fora", d'aquesta aprofitada, a més de demostrar una vegada més la incompetència pel càrrec que ocupa, demostra la superficialitat (no té més capacitat) amb que tracta els problemes. El tema de l'aeroport significaria d'una banda, una morterada de calers que fan salivar empresaris, significaria llocs de treball i dinamisme econòmic, per l'altra, el risc de destrucció d'àrees ecològiques de gran valor que fan esglaiar a tots els que sentim la necessitat de protegir el medi. És clar que el que no es pot fer és tirar pel dret sense plantejar res alternatiu. Si les vídeo-conferències han sigut tan eficaces a la pandèmia que han facilitat i mantingut les comunicacions entre empresaris, polítics, etc.. potser no calen avions tan grans ni preveure pel futur augments considerables de passatgers. Si el combustible dels avions no és eco, tots sabem que moure més baluernes d'un lloc a l'altre és empastifar molt més el planeta. Suposant que tot i així fes falta l'ampliació, s'haurien de buscar solucions alternatives potser a espais menys susceptibles a causar danys greus irreversibles. Haver de prendre la decisió contra rellotge és una trampa per pressionar la cobdícia per damunt del seny de la sostenibilitat.
  Ramon 04/06/2021 12:26 pm
  Si TV3 realment fos una televisió nacional, hauria de ser beligerant i prendre partit en matèria nacional. Però no. En matèria nacional, precisament, no es mulla. TV3 només es posiciona en allò que no hauria de fer-ho si es pretengués una televisió democràtic. Es posiciona en matèria ideològica, sempre al servei estricte, totalitari i fins i tot pueril, al servei de tot allò que sigui xerrameca progre que li faci de propaganda al tripartit. Llevat de quan, torno a dir-ho, hi ha discrepància dins el propi tripartit. Única possibilitat, única circumstància, en la que TV3, amb tres de tripartit, presenta les dues posicions sense que semblin una representació de putxinel·lis. Però això passa ara igual que ja va passar durant el Septenni Negre 2004-2010.
  L1THUZ 04/06/2021 2:08 pm
  Colau es de llarg el pitjor que l'hi podia passar a Barcelonai a Catalunya
  Bob 04/06/2021 2:35 pm
  Ara fan anar l’ecologia per controlar ho tot. A Barcelona teniu el que voteu, bon profit!
  Gironí. 04/06/2021 3:29 pm
  Barcelonins, la vau votas, oi?. doncs us toca aguantar-la.

Nou comentari