Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cinc plans d’aventura segurs per a un estiu conscient a l’Estat
  • CA

Tot i que els plans de vacunació avancen a bon ritme i les restriccions de moviment s’han anat suavitzant en molts territoris, l’avanç de noves variants com la Delta posen de manifest la necessitat d’un extra de prudència. Segons anàlisis recents de McKinsey & Company i la consultora KPMG, nous perfils de consum s’han revelat en l’època posterior a la pandèmia. Segons l’estudi Espanya post Covid-19: de la resiliència a la reinvenció, fins al 80% dels espanyols es mostra molt preocupat per aspectes relatius a la salut i la seguretat.

Així mateix, el factor de compra que més hauria crescut tant a Espanya com a nivell global en els últims temps és la seguretat personal (augments de l’60% i 56%, respectivament), segons l’observatori de tendències de KPMG. El coronavirus ha influenciat i modificat la psicologia de l’consumidor i ha posicionat la seguretat com l’element clau a l’hora de decidir-se a fer o no una compra. La garantia de la higienització constant d’espais, el control dels aforaments o l’exigència de la mascareta són requisits, per tant, que mouen l’economia en aquests moments.

No obstant això, si alguna cosa s’ha après en els últims mesos és que la diversió i la seguretat no tenen per què estar renyides. Espanya compta amb una àmplia oferta cultural i d’oci que garanteix la descàrrega d’adrenalina proveïts amb la mascareta i respectant la necessària distància social, gràcies a la inversió de recursos que han realitzat molts espais per impulsar l’oci lliure de coronavirus.

Parcs temàtics

Els parcs temàtics i resorts reuneixen bones condicions en termes de seguretat per gaudir d’un? Pla 360º? aquest estiu. Alguns espais, com PortAventura World, a la Costa Daurada, han realitzat inversions milionàries amb l’objectiu de garantir una estada lliure de coronavirus, amb totes les mesures necessàries.

En total, el resort d’oci més visitat de país ha emprat 5 milions d’euros en impulsar ajustos com el reforç del seu equip de seguretat, senyalètica específica, controls d’aforament, neteja constant de les atraccions, etc. A més, els seus hotels segueixen un estricte protocol de seguretat. El complex manté l’obligatorietat de la mascareta a les seves instal·lacions i compta amb el segell? Safe Travels? de l’turisme.

Parcs multiavetura

Una altra opció són els parc multiaventures, per la llibertat i l’autonomia que ofereixen aquests espais, que deixen a elecció de l’usuari les activitats que realitzarà. Aventura Amazònia, que compta amb diverses ubicacions a Espanya, planteja alternatives per viure experiències extremes tant durant les vacances com en un aniversari, team building, comiat de solter o esdeveniment social.

Tot això, en grups bombolla a l’aire lliure que garanteixen el distanciament social. A més, el personal s’ocupa de la presa de temperatura dels visitants, així com de proveir gel hidroalcohólico i netejar tot el que toquen els clients.

Parcs aquàtics

L’oferta d’oci aquàtic de país és una de les més completes de l’món. De fet, a la costa sud de Tenerife es troba el que és considerat com el millor resort d’aquest tipus a tot el planeta: Siam Park. El parc es troba preparat per proporcionar tant emocions fortes com més lleugeres, organitzant les seves atraccions en tres grups: relax, en família i adrenalina. Tot això prioritzant aquest any a la seguretat de l’visitant, amb aforament limitat, distància de seguretat i reforç de les mesures de neteja.

L’espai ha intensificat els protocols d’higienització i ha implementat mesures com el registre de la temperatura corporal dels viatgers. A més, s’han instal·lat arcs de desinfecció perquè el visitant pugui banyar-se amb totes les garanties.

Espais naturals

Espais naturals com el Parc de la Natura de Cabárceno no s’han quedat enrere a l’hora d’implementar protocols sanitaris adequats per minimitzar el possible contagi de la Covid-19. Mantenint el 100% del seu aforament aquesta temporada, a l’tractar-se d’un gran espai a l’aire lliure, al parc, que visiten cada any més de 600.000 persones, manté l’obligatorietat de la mascareta.

Gemma Aguileragemma-aguilera

El plànol de el parc ha de descarregar-se en PDF i es recomana el pagament amb targeta en tot moment. Per al visitant més prudent, sempre queda l’opció de recórrer l’espai des de la tranquil·litat de l’cotxe propi, amb la garantia de poder observar fauna salvatge exòtica de més de 100 espècies diferents en plena natura i sense traspassar la frontera nacional.

Camins històrics

Per als viatgers més actius i amb interès en la història, recórrer el Caminet de Rei pot ser una bona alternativa de turisme segur davant el coronavirus. Des de la seva reobertura a el públic la passada primavera, l’espai ha implementat mesures que li han valgut el títol de Preparat davant el Covid per part de la Secretaria d’Estat de Turisme de el Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions (SICTED), com l’ús de la màscara o la desinfecció diària de les seves instal·lacions. El territori en el qual s’emmarca amaga veritables tresors de la història i paisatges que no defrauden, recorrent de forma extrema el paratge natural de l’Congost dels Gaitano.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa