Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona incentivarà el turisme espanyol per salvar l’estiu
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona promourà l’arribada de turistes espanyols per salvar un estiu de gran incertesa sobre els viatges internacionals. Manuel Valls (BpC) ha vist aprovada per unanimitat, amb el suport de govern i de la resta d’oposició, la seva proposta d’atraure més visitants de l’Estat a la ciutat amb un pla específic.

El regidor Xavier Marcé (PSC) ha explicat que preveu una triple campanya promocional: primer vol adreçar-se als veïns i convidar-los a “ser turistes de la pròpia ciutat”, en segon lloc prepara una campanya àmplia de turisme de proximitat que inclouria tant el públic català com l’espanyol, i finalment s’adreçarà al món un cop s’esclareixi el mapa de rutes aèries.

També ha avançat que d’aquí un mes compta estrenar un repositori digital amb tota la normativa anticontagis i una certificació Barcelona Ciutat Segura perquè els negocis puguin oferir garanties al visitant. Davant les crítiques de l’oposició a la quarantena imposada pel govern de Pedro Sánchez, ha confiat que “d’aquí 15 dies o un mes s’aixecarà d’acord a un criteri europeu comú”.

Els dos partits independentistes del consistori, ERC i JxCat, s’han mostrat “escèptics” amb el recorregut de la captació de nou públic estatal i ha demanat no renunciar als visitants estrangers encara que enguany siguin “molts menys”. D’altra banda, els regidors constitucionalistes de Cs i PP han lamentat la mala imatge dels disturbis de la tardor i la pèrdua de pes percentual del públic espanyol durant els anys de Procés. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa