Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Airbnb ‘bloqueja’ més de 2.000 persones per festes il·legals a Barcelona
  • CA

La plataforma Airbnb ha bloquejat prop de 2.200 persones per celebrar festes il·legals en pisos turístics de Barcelona en el darrer any. Això suposa que aquests usuaris no podran reservar un allotjament a la capital catalana fins que s’allargui aquest període restrictiu.

Segons les últimes dades facilitades per la companyia, aquesta xifra de persones bloquejades a la ciutat implica un descens de la meitat dels usuaris vanejats respecte al nombre registrat l’any passat. Airbnb justifica aquesta davallada en la implementació del sistema Minut, un sensor que controla els nivells de soroll, el moviment i la temperatura als diferents pisos turístics.

Aquesta tecnologia no només permet detectar la celebració de festes il·legals en aquests habitatges, sinó que també vol ser una mesura que aconsegueixi evitar la possible ocupació d’aquests. En total, des de la seva implementació ara fa dos anys, el sistema Minut ha permès bloquejar reserves de gairebé 72.500 persones arreu de l’estat espanyol.

Els districtes on més han crescut els lloguers

El preu del lloguer de pisos continua a l’alça un any després que la situació per la pandèmia comencés a estabilitzar-se l’any passat. La davallada de l’oferta de pisos de lloguer a Barcelona d’entre un 20 i un 35% menys s’hi suma un increment de preu de gairebé el 20%. I en el cas de Barcelona, en quatre districtes de la ciutat ja se superen els 1.000 euros mensuals de mitjana: Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Ciutat Vella i l’Eixample. I Sant Andreu i Nou Barris, que el 2017 rondaven els 500 euros, ara ja arriben als 700.

A Barcelona el lloguer s’ha encarit un 17%. En aquest context, el portal immobiliari Idealista ha analitzat el preu dels lloguers en diferents ciutats de l’Estat comparant l’agost del 2021 i el de 2022, i la conclusió és clara: els mercats més destacats han arribat a nous màxims històrics, com a Barcelona (17,6 euros/m² al mes), Palma (12,5 euros/m²), Màlaga (10, 9 euros/ m²) o València (10,3 euros/m²). En el cas de Barcelona, suposa un creixement interanual del 20% segons les dades d’Idealista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa