Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Prat pateix per recuperar les rutes intercontinentals perdudes per la pandèmia
  • CA

El Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA) participarà en la fira World Routes 2021 de Milà entre el 8 i el 10 d’octubre amb l’objectiu de recuperar les rutes intercontinentals que l’Aeroport del Prat ha perdut durant la pandèmia. Enmig de la polèmica per l’ampliació fallida, el cert és que Barcelona només opera 25 de les 47 connexions intercontinentals que tenia abans de la Covid.

El World Route és un dels congressos més importants del món per al sector aeri, ja que reuneix aerolínies, aeroports i organitzacions internacionals per debatre sobre el futur de les connexions mundials. La principal missió del CDRA és establir contactes amb les companyies aèries per recuperar les rutes que encara estan tancades o que tenen molt poques freqüències, com les que uneixen el Canadà i Àsia amb la capital catalana.

El CDRA comptarà amb un estand propi a la fira, on hi va de la mà de la Generalitat, l’Ajuntament i la Cambra –principals socis del comitè juntament amb Aena– i estarà acompanyat de socis estratègics com l’Agència Catalana de Turisme, Turisme de Barcelona o el Port, que és un dels grans beneficiats de les connexions aèries amb el mercat nord-americà perquè atrauen molt turisme de creuers.

Recuperació desigual

L’Aeroport del Prat va tancar el 2019 amb una xifra rècord de més de 52 milions de passatgers i 47 rutes intercontinentals, unes xifres que la pandèmia va liquidar i que encara trigarà anys a recuperar. La fi de les restriccions al trànsit aeri ha permès restablir els vols amb la majoria de destins europeus, amb l’Orient Mitjà, Àfrica i Amèrica del Nord, però encara hi ha mercats que es resisteixen a reiniciar les connexions.

La reobertura de fronteres anunciada pels EUA d’aquí a unes setmanes fa que una de les prioritats del CDRA sigui recuperar els vols amb Chicago, Washington, Filadèlfia, Los Angeles i Charlotte, però també espera restablir les rutes amb destins asiàtics com per exemple Beijing, Xangai, Hong Kong i Seül.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa