Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO: Espectacular trasllat dels nius d’un ocell per les obres al Camp Nou
  • CA

El Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya va realitzar una actuació el passat mes de març per reubicar els nius d’un ocell que nidifica al Camp Nou. L’espectacular intervenció es va centrar en la detecció i trasllat dels nius de ballester que quedaven encara actius a la zona de l’estadi blaugrana que serà enderrocada per les obres de remodelació del recinte, que ja estan en marxa.

Segons informa el cos a través d’una publicació a les xarxes socials, aquesta delicada operació va comptar amb la participació dels escaladors experimentats del Grup de Suport de Muntanya (GSM) i dels drons de la unitat especial RPAS del Grup de Suport Aeri (GSA) amb l’objectiu de garantir que espècies protegides com el ballester no resultaven ferides mentre s’allarguessin aquestes obres de reforma.

En el marc d’aquesta actuació també es van instal·lar tres caixes niu a sobre de la marquesina de la tribuna de l’estadi blaugrana, a la banda del Gol Nord, per poder assegurar més espais de nidificació a l’ocell i minimitzar els possibles impactes negatius.

Segons informa Betevé, les autoritats calculen que al Camp Nou hi fan niu aproximadament 22 parelles d’aquesta espècie, a més de comptar amb prop d’uns 200 exemplars no emparellats que hi passen la nit abans de l’època de la migració.

En marxa l’enderroc d’una graderia

Cal recordar que el FC Barcelona va iniciar la setmana passada les obres per enderrocar una de les graderies del Camp Nou. En concret, els operaris ja estan treballant en la demolició de la tercera graderia del Gol Sud de l’estadi del club blaugrana, una actuació que podria allargar-se gairebé fins a finals d’aquest 2022.

Segons informa l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat, aquestes tasques d’enderroc -que s’emmarquen en el projecte de remodelació del Camp Nou i dels seus voltants- podrien complicar la mobilitat en aquest part del districte de les Corts, ja que es preveu la presència de camions a la zona, principalment durant les hores laborables.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa