Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Cau un grup criminal que robava rellotges i fugia en patinet elèctric

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat a Barcelona un grup criminal que robava rellotges de luxe desplaçant-se en patinet elèctric a turistes i de forma violenta. La policia catalana, en el marc del pla Titani, ha detingut 7 persones (6 homes i una dona d’entre 24 i 39 anys), amb 72 antecedents per fets similars arreu de l’estat i a Europa. Segons han explicat en un comunicat, un dels membres del grup s’encarregava de seleccionar les víctimes, principalment turistes a les zones cèntriques de Barcelona. Un cop seleccionada la víctima, d’acord amb la possibilitat que el rellotge que dues portava fos susceptible de tenir un alt valor, es comunicava amb la resta de membres del grup que es trobaven dispersos per la zona d’actuació per tal que s’apropessin per a rebre el marcatge de la víctima, sobre la qual s’abraonaven fins a sostreure-li el rellotge. I no dubtaven a utilitzar la violència i agredir les víctimes. A més, tant per a l’arribada com per a la fugida realitzaven els desplaçaments en patinets elèctrics.

Aquest grup de set persones actuava de manera coordinada i, a banda dels robatoris, se’ls vincula amb la falsificació de documents, delictes de grup criminal, robatori amb violència i falsificació documental. I és que en els escorcolls practicats en diferents immobles domicilis es van recuperar rellotges, càmeres fotogràfiques i altres objectes sostrets a turistes, documentacions falsificades i diners en efectiu. Entre els fets comesos, destaca el robatori d’un rellotge amb un valor de 110.000 euros.

30 detencions aquest 2023

En els primers quatre mesos de l’any, els Mossos d’Esquadra han detingut 30 persones relacionades amb robatoris violents de rellotges, la majoria dels quals es produeixen al centre de la ciutat. I quina mena de lladres són? Doncs segons els analistes i investigadors dels Mossos, han detectat que majoritàriament els lladres que cometen robatoris de rellotges són delinqüents oportunistes que aprofiten la situació per delinquir. Tot i això, també s’investiga persones que actuen de manera més organitzada, i aquest és el cas de les detencions que s’han practicat ara.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa