Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien l’actuació violenta dels Mossos en un desnonament a Sant Martí
  • CA

Polèmica en el desnonament aquest dijous d’una família amb dos fills menors al districte barceloní de Sant Martí. Els fets han tingut lloc aquest migdia al número 41 del carrer de Cantàbria, quan un fort dispositiu dels Mossos d’Esquadra s’ha personat a l’edifici per desallotjar els inquilins d’un dels pisos.

Segons ha denunciat a través de les xarxes socials el Sindicat d’Habitatge de la Verneda i el Besòs, la policia catalana hauria fet fora de forma “molt violenta” a la quarantena de veïns i activistes que s’han concentrat a les portes de l’habitatge per provar d’impedir el desnonament d’aquesta família.

“Els Mossos no han deixat en pau a la nostra companya Lídia i no han aturat el desnonament fins i tot quan els sanitaris han anat a ajudar-la en mig del seu intent de suïcidi”, assegura l’agrupació, que ha xifrat el nombre d’agents desplegats en gairebé una seixantena. El sindicat ha remarcat que l’actuació dels professionals sanitaris que es trobaven al lloc ha estat crucial per impedir que la dona -que és mare de dos menors d’edat- acabés llevant-se la vida en veure’s “desesperada per una situació tan crítica”.

Malgrat la resistència de la quarantena de persones concentrades a les portes del bloc de pisos del número 41 del carrer de Cantàbria, la policia catalana ha aconseguit material el desallotjament d’aquesta família.

Fort desplegament al Raval

Cal recordar que aquest dimecres ja es va produir una situació semblant quan els Mossos d’Esquadra van desplegar un fort operatiu per executar un desnonament al barri del Raval, al districte de Ciutat Vella. En aquest cas, el desallotjament no va acabar de materialitzar-se perquè la propietat no va personar-se al lloc. Segons la informació facilitada per fonts de la CUP, només aquest dimecres hi havia programats almenys 20 desnonaments a Barcelona, un fet que suposa la ‘posada en marxa’ d’una nova temporada de desnonaments a la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa