Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una unitat dels Mossos s’especialitza en el tràfic de drogues a Barcelona
  • CA

Només tres activitats il·lícites superen el volum de negoci que genera el tràfic de drogues al món, que el 2021 es va estimar en 64.000 milions de dòlars: el cibercrim, el tràfic d’éssers humans i la tala il·legal d’arbres. De fet, l’ONU estima que el consum d’estupefaents creixerà un 11% el 2023, i un 40% al continent africà.

A Barcelona, el tràfic de drogues és un problema estructural, amb alts i baixos, però recurrent. Per fer-hi front, els Mossos d’Esquadra han creat una unitat especialitzada en les investigacions relacionades amb el tràfic de drogues en locals i pisos de la ciutat. Batejada com a Unitat Regional contra la Salut Pública, està integrada per una quinzena d’agents de la policia catalana i es va activar el passat 11 de juliol.

Afectació veïnal

Un dels aspectes sobre els quals posa el focus aquesta unitat és la convivència veïnal. Prioritza les investigacions segons el grau d’afectació veïnal per tal d’actuar amb una major efectivitat policial, escoltant també les queixes de la ciutadania en aquest àmbit. La nova unitat també ha permès incrementar la coordinació d’aquest tipus d’investigacions amb altres cossos policials que operen a la ciutat, en especial amb la Guàrdia Urbana.

El districte de Ciutat Vella és el principal focus, tal i com reconeix el cos policial, però la unitat actua i supervisa a tota la ciutat. Al marge d’aquesta unitat, els Mossos d’Esquadra continuen mantenint les unitats especialitzades de salut pública de la Divisió d’Investigació Criminal que assumeixen casos de més complexitat, com els que tenen al darerre organitzacions criminals que actuen a Barcelona i a Catalunya

34 punts desmantellats, una mitjana de 7 al mes

La Unitat Regional contra la Salut Pública, que durant els propers mesos arribarà a disposar d’una trentena de membres, ha dut a terme en 5 mesos un total de 39 investigacions i s’han desmantellat 34 punts de venda, és a dir una mitjana de 7 al mes. Al voltant d’un 50% es troben al districte de Ciutat Vella i la resta estan distribuïts per altres zones de la ciutat. S’han detingut 57 persones, un 20% de les quals han ingressat a presó.

En les diferents intervencions policials s’han intervingut més de 128.000 euros i substàncies estupefaents de tot tipus, entre les quals destaquen la cocaïna, el haixix, les amfetamines, l’èxtasi i la marihuana.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a desembre 05, 2022 | 10:28
    Observador desembre 05, 2022 | 10:28

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa