Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, peça clau en l’arrest dels socis d’un dels narcos més buscats
  • CA

Una complexa operació policial iniciada a Barcelona ha permès desmantellar l’organització criminal més important de tot l’estat espanyol en matèria de subministrament d’haixix. Les deu persones detingudes ara eren els socis d’un dels narcotraficants més buscats del món, que va ser detingut a la capital catalana l’any 2021 i el responsable de la introducció de prop de 117.000 quilos d’haixix a la península i de gairebé 3.360 més de cocaïna.

El desmantellament d’aquest entramat criminal ha anat a càrrec de la Guàrdia Civil com a part de l’operació MVRAND, una actuació que es va dur a terme el desembre del 2021 i que va culminar amb la detenció a Barcelona d’un dels narcotraficants més buscats a escala internacional. Els registres fets a la capital catalana durant aquesta primera fase van ser decisius a l’hora d’obtenir evidències concloents contra l’organització.

Amics d’infància i narcollanxes

En aquesta segona fase de la investigació s’han portat a terme actuacions a Barcelona, Almeria, Ceuta i Màlaga. Precisament a Màlaga és on s’ha pogut detenir un ciutadà marroquí, A.A., que seria la mà dreta del líder grup criminal arrestat a la capital catalana. Els dos individus són d’Alhucemas, on es coneixien des de la infància. Van esdevenir els majors subministradors d’haixix coneguts. Només durant els darrers mesos del 2021 s’ha pogut constatar que van subministrar més de 100 tones d’haixix a diferents organitzacions criminals que operaven a tot l’estat espanyol.

Sobre el modus operandi, importaven les narcollanxes i els motors de gran potència de forma clandestina des dels Països Baixos, introduint-los en naus properes a les costes de Portugal. Allà posaven a punt les embarcacions i les activaven en les diferents rutes d’entrada de substàncies estupefaents. Aquestes embarcacions estaven destinades a passar diversos mesos navegant, fent contínues recollides de droga al Marroc per introduir-la després a la costa espanyola.

Dubai, la base d’operacions del grup

Segons la informació facilitada pel cos policial espanyol, el grup ara desmantellat tenia una sòlida infraestructura a Dubai, des d’on es dirigien totes les activitats de l’entramat econòmic. Per exemple, ha quedat acreditat que enviaven ‘mules’ des de Dubai traslladant rellotges de gran valor econòmic a Espanya. Els investigadors han intervingut diverses d’aquestes peces, algunes d’elles de col·leccionista i amb valors superiors als 800.000 euros al mercat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa