Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un ciclista en estat greu després de patir un accident a Vallvidrera

Un ciclista ha estat traslladat a l’Hospital de la Vall d’Hebron en estat greu després de patir un accident en un corriol del Camí Santa Creu d’Olorda, al barri de Vallvidrera. Els serveis d’emergència han desplegat un gran dispositiu per socórrer la víctima, amb els Bombers de Barcelona activats en el rescat, dues ambulàncies del SEM a punt i un helicòpter.

Els Bombers s’han encarregat d’evacuar el ciclista cap a tres quarts de dotze del matí. L’home ha estat estabilitzat pel cap sanitari dels bombers i després se l’han endut fins a Can Calopa, on l’esperava un helicòpter medicalitzat del Servei d’Emergències Mèdiques, que l’ha traslladat fins al centre mèdic. Una operació “complicada”, tal com han remarcat els mateixos bombers a les xarxes socials. A hores d’ara, no ha transcendit quina ha pogut ser la causa de l’accident.

Els bombers, evacuant la víctima | Bombers
Els bombers han estabilitzat i evacuat la víctima fins a l’helicòpter | Bombers

Sensació de vulnerabilitat a la carretera i a la ciutat

L’any passat va haver-hi a Barcelona més de 750 accidents, amb 10 persones ferides greus i cap mort. Amb aquestes xifres, el 60% dels ciclistes de Barcelona diuen sentir-se vulnerables quan surten amb la bici. La majoria dels que tenen aquesta sensació, això sí, asseguren sentir-se així quan es desplacen pel centre de la ciutat, sobretot per la incorrecció dels conductors de vehicles de mobilitat personal.

Tres de cada deu ciclistes se senten insegurs amb els patinets, segons les dades que recull el darrer baròmetre del RACC. No són, en tot cas, els únics vehicles que generen inseguretat; els camions, autobusos i furgonetes també provoquen molta inseguretat, segons aquest informe. El tramvia i els vianants, en canvi, són els elements que en generen menys. Segons aquest mateix baròmetre, en un any el nombre de ciclistes i de patinets ha crescut un 15% a Barcelona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a setembre 17, 2023 | 16:47
    Anònim setembre 17, 2023 | 16:47
    NO ES POT ANAR AMB BICI PELS CORRIOLS A COLLSEROLA, HO DIUEN LES ORDENANCES DEL PARC; CICLISTES POLLOSOS. Aneu al velòdrom joder.
  2. Icona del comentari de: Barceloní. a setembre 18, 2023 | 09:43
    Barceloní. setembre 18, 2023 | 09:43
    Davant els ditxosos patinets ens sentim vulnerables tot: ciclistes i vianants. Els que sembla que no se'n sentten son els inconscients usuaris del patinet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa