Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Prohibeixen de manera temporal els patinets al transport públic
  • CA

Els patinets elèctrics no es podran portar al transport públic durant els pròxims sis mesos. Així ho ha confirmat aquest dilluns el Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que insta els diferents operadors de mobilitat a aplicar aquestes restriccions mentre s’estudien els possibles riscos d’aquesta activitat.

Segons ha explicat aquest matí en una roda de premsa el secretari de Mobilitat del Govern, Marc Sanglas, l’ATM demanarà als operadors que modifiquin els reglaments de funcionament per prohibir de manera “temporal” l’accés d’aquests vehicles de mobilitat personal mentre s’estudia quin ha de ser el seu ús al transport públic. Cal recordar que aquesta decisió arriba després que tres persones resultessin ferides lleus en incendiar-se un patinet elèctric a l’interior d’un vagó de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sant Boi de Llobregat el passat mes de novembre. En aquest cas, el foc va obligar a aturar la circulació del tren, evacuar els passatgers i retirar el comboi de les vies.

Per la seva banda, en unes declaracions recollides per l’ACN, la presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Laia Bonet, ha apuntat que es tracta d’una restricció que de moment s’aplicarà de forma provisional a l’espera de poder garantir la convivència d’aquests diferents mitjans de transport d’una manera “segura”. “Temporalment, s’ha de prendre la decisió que mentre no es busca la solució de la compatibilitat, no es pugui fer”, ha detallat Bonet, que remarca que l’objectiu és assolir una compatibilitat, però que abans s’ha de realitzar un treball coordinat que garanteixi que no es tornen a produir incidents.

Campanya de control de la Urbana

En paral·lel, durant aquest mes de desembre, la Guàrdia Urbana de Barcelona està treballant en una campanya per controlar l’ús dels denominats vehicles de mobilitat personal (VMP), que inclouen tant els patinets elèctrics com els ‘segways’, els ‘trixis’ i els ‘bicitaxis’. La finalitat principal de la iniciativa és assegurar el compliment estricte de la normativa de circulació per part d’aquests vehicles.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barceloní emprenyat. a desembre 19, 2022 | 17:04
    Barceloní emprenyat. desembre 19, 2022 | 17:04
    Ja començava de ser hora, caram!. Ni al metro te'n deslliuraves d'aquesta plaga.
    • Icona del comentari de: Al Barceloní a desembre 20, 2022 | 11:31
      Al Barceloní desembre 20, 2022 | 11:31
      Barceloní, intueixo que no saps de què va. És tracta de les bateries de liti les quals es poden encendre si reben cops, amb temperatures altes, si s'ha manipulat l'aparell on son instal·lades etc. La causa de la interdicció temporal de dur aquests aparells dins del transport públic és un incendi en un vagó del FGC. A Londres també hi han hagut dos casos i també n'han interdit pujar-los al transport públic... Però, el més greu son els incendis provocats per aquests aparells en habitatges... pregunta-ho als bombers.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa