Els Mossos d’Esquadra han donat la bona notícia. El cos policial ha informat a través de les xarxes socials que ha trobat una jove que havia desaparegut el passat dissabte 5 de febrer a Barcelona. “Sana i estàlvia”, ha precisat la policia. La noia ha estat localitzada a Mataró.

El crit d’alarma el va donar primer la periodista de TV3 Begoña Grigelmo, que havia difós aquest dimarts a través de la xarxa social la desaparició de la noia jove. “No porta mòbil, documents, ni diners. L’han vist per últim cop al Guinardó”, va informar aleshores la periodista, que afegia que anava vestida de negre en el moment de la desaparició i assegurava que la família demanava col·laboració ciutadana per informar sobre qualsevol novetat als canals oficials, bé sigui a través dels Mossos d’Esquadra, bé sigui a través del telèfon d’emergències 112.

Ràpidament, les xarxes es van omplir de missatges de suport i es va difondre ràpidament la imatge de la noia, per tal de trobar-la com més aviat millor. Al cap d’unes hores, el canal oficial dels Mossos també va fer difusió d’aquesta desaparició i van afegir que la jove feia 1,61 metres d’alçada, tenia els ulls de color marró i el cabell castany. En contra del que assegurava Grigelmo, els Mossos van precisar que portava pantaló negre de cuir, vambes negres i un jersei de color taronja.

La policia catalana explica que el 98,9% dels casos de persones desaparegudes a Catalunya acaben essent resolts, en un percentatge molt elevat, perquè els desapareguts són trobats per la policia o perquè tornen voluntàriament a casa. A falta de recopilar les dades definitives de 2021, El nombre de denúncies per desaparicions a 2020 es va reduir un 35% a Barcelona respecte al 2019, passant de 804 a 520. Els Mossos ho van atribuir a les restriccions de mobilitat i el confinament.

Nou comentari

Comparteix