Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tres anys de presó per planificar un atac jihadista al Camp Nou
  • CA

L’Audiència Nacional ha condemnat a tres anys de presó un home que va voler atemptar amb un dron en un Barça – Madrid que es disputava al Camp Nou l’any 2020. La defensa de l’acusat, que es va radicalitzar durant la pandèmia, ha acceptat un pacte amb la fiscalia: l’home s’ha declarat culpable dels delictes d’autocapacitació i autoadoctrinament.

La Guàrdia Civil va detenir l’acusat el 8 de maig de 2020, després que l’home tingués intencions de cometre un acte terrorista a l’estadi del Barça. El cos policial va condemnar una operació en què també van participar la policia marroquina i l’FBI dels Estats Units.

“Profundament radicalitzat”

En el moment de la detenció els cossos policials van poder constatar que l’home estava “profundament radicalitzat”. Tot i això, el propòsit d’atemptar amb dron a l’estadi culer no es va saber fins dies més tard.

Segons la fiscalia, l’Estat Islàmic va arribar a contactar amb ell i serien els líders de la cèl·lula jihadista qui li haurien encarregat atemptar en el ‘clàssic’ de l’any 2020 durant la pandèmia. Durant aquest temps, el jove va intentar captar drons i va fer cursos d’adoctrinament jihadista.

Cèl·lules jihadistes a Barcelona

No és l’única detenció que la policia ha fet de presumptes terroristes jihadistes. Des del 17-A, els agents han aconseguit atrapar cèl·lules que tenien com a objectiu els principals monuments de la capital catalana. A inicis d’any, per exemple, el Cos Nacional de Policia va detenir tres persones a Barcelona, Girona i Badalona que finançaven i donaven suport logístic a combatents de l’ISIS.

Segons ha explicat la Policia Nacional, els primers jihadistes evacuats de Líbia per tractar-se a Barcelona i altres ciutats de l’Estat espanyol van arribar a 2019. Un cop restablerts de les seves lesions, tornaven a desplaçar-se a combatre amb els islamistes radicals a Líbia, ingovernable els últims anys i dividida per les lluites entre milícies que han partit la nació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa