Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Suspenen fins dilluns la recerca de la persona desapareguda al mar
  • CA

Les autoritats tornen a suspendre la recerca de la persona desapareguda a una platja barcelonina el passat dissabte. El dispositiu ha aturat les operacions a les 18 hores d’aquest diumenge, atesa la mala visibilitat i l’empitjorament de l’estat dels corrents marins. Cal recordar que, segons el Meteocat, bona part de la costa catalana s’ha trobat durant el cap de setmana en alerta per onades de prop de tres metres. L’equip de recerca, liderat per Salvament Marítim i amb la col·laboració de diverses entitats catalanes i barcelonines, reprendrà l’activitat el pròxim dilluns a partir de les 8 del matí.

L’horari de recerca d’aquest diumenge ha anat en la línia de les expectatives de la Guàrdia Civil. En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies, l’agent del cos policial espanyol Enrique Ballesteros, encarregat de l’operatiu de rescat, alertava que el marge de l’operació per al dia d’avui s’estirava fins a les 18.30 del vespre. L’alerta es va donar el passat dissabte passades les 14 hores, quan les emergències van rebre l’avís que una persona estava agafada a una boia al mar entre les zones del Fòrum i la Mar Bella. “En arribar els reforços, es va deixar anar i va desaparèixer”, lamenta Ballesteros.

Imatge del desplegament per buscar la persona desapareguda entre el Fòrum i la Mar Bella / ACN
Imatge del desplegament per buscar la persona desapareguda entre el Fòrum i la Mar Bella / ACN

Previsions complicades

Val a dir que els equips de rescat –entre els quals consten els bombers de Barcelona i de la Generalitat, així com la mateixa Guàrdia Civil, la Guàrdia Urbana i Salvament Marítim– veuen complicades les tasques de recuperació del cos. El fet que continuï enfonsat, asseguren els agents, facilita que els corrents marins l’hagin arrossegat mar endins. Com declara Ballesteros a l’ACN, “ha passat algun cop que un cos que estem buscant aquí apareix a Mallorca”. La cerca, que es reprendrà dilluns al matí, s’està realitzant amb un helicòpter en les aigües compreses entre les platges del Fòrum i la Mar Bella.

Més notícies
El carrer de les Tres Senyores, a Gràcia
Qui eren les tres dones del carrer de les Tres Senyores de Gràcia?
Notícia: Qui eren les tres dones del carrer de les Tres Senyores de Gràcia?
Comparteix
Rere aquest anonimat hi ha tres dones casades amb els propietaris dels tres terrenys que ocupaven aquest carrer cap a l'any 1861
Pablo Picasso i Joan Miró a Mougins @ Jacqueline Roque
El dia que Miró va fer de ‘detectiu’ per a Picasso a Barcelona
Notícia: El dia que Miró va fer de ‘detectiu’ per a Picasso a Barcelona
Comparteix
Els dos artistes mantenien des de molt joves una gran relació d'amistat i el pintor malagueny la va aprofitar per demanar al barceloní que indagués sobre un misteri relacionat amb una de les seves obres
El xuixo campió del món en la passada edició del certamen, de la pastisseria Juhé / ACN
El millor xuixo del món es fa en una pastisseria del Poblenou
Notícia: El millor xuixo del món es fa en una pastisseria del Poblenou
Comparteix
La pastisseria Triomf, un clàssic del barri de Sant Martí, es fa amb el guardó que entrega l'ajuntament de l'Escala
Francesc Ferrer, artífex de la campanya 'Barcelona, posa't guapa' / ACN
Mor Ferran Ferrer, l’artífex de la campanya ‘Barcelona, posa’t guapa’
Notícia: Mor Ferran Ferrer, l’artífex de la campanya ‘Barcelona, posa’t guapa’
Comparteix
Ferrer va ocupar la gerència de l'Institut del Paisatge Urbà de Barcelona durant més de dècada i mitja | L'Ajuntament lloa la seva "vocació pel servei"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa