Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Segona mort d’una persona sense sostre a l’Eixample en menys de 24 hores
  • CA

Nova mort d’una persona sense sostre al districte de l’Eixample de Barcelona. Els veïns del carrer d’Ausiàs Marc van trobar aquest dijous al vespre un home de 42 anys mort a la via pública sense aparents signes de violència ni criminalitat. Aquests fets van tenir lloc menys de 24 hores després que aparegués una altra persona sense llar morta al carrer de Cartagena del mateix districte de la capital catalana.

Segons ha pogut confirmar el TOT Barcelona, aquesta segona víctima va ser trobada el vespre d’aquest dijous i els equips d’Arrels Fundació l’havien visitat en alguna ocasió. Com en el cas de la primera persona que va aparèixer morta aquest dijous, un home de 65 anys, el sensesostre ha aparegut sense cap indici de violència ni criminalitat, però s’haurà d’esperar als resultats de les autòpsies per verificar la causa de la mort.

En declaracions a aquest mitjà, des d’Arrels Fundació lamenten que s’hagin produït dues morts de persones sense llar tan seguides als carrers de la capital catalana i remarquen que és un fet “molt greu” i que no és “habitual”. Cal recordar que, amb aquestes dues morts, ja són sis les persones sense sostre que han mort a la ciutat aquest 2023.

La realitat dels sensesostre a Barcelona

Algunes de les persones que viuen al carrer explicaven al TOT Barcelona la setmana passada que passen l’onada de fred com poden. És el cas, per exemple, de l’Iulius, que relatava com passen fred “en companyia i amb alcohol”. Malgrat tot, i malgrat les places que s’ofereixen -insuficients segons la Fundació Arrels- alguns sensesostre preferixen quedar-se al carrer. Un d’ells és l’Stephan, que passa els dies assegut a la seva cadira de rodes i abrigat amb mantes i un sac de dormir. “No vull dormir en cap alberg, en conec uns quants d’arreu de la ciutat i m’han robat. Al carrer estic tranquil”, reconeixia fa uns dies al TOT des de la plaça Sant Agustí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa