Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor una persona sense sostre a l’Eixample
  • CA

Els veïns de la Sagrada Família han alertat aquest matí de la mort d’una persona sense sostre al carrer de Cartagena, al districte de l’Eixample de Barcelona. Segons ha avançat Crónica Global i ha pogut confirmar el TOT Barcelona, els Mossos d’Esquadra descarten que hi hagi “indicis de criminalitat” i ara s’està a l’espera de saber els resultats de l’autòpsia. Encara es desconeix la seva identitat.

Segons la informació publicada al diari citat, la mort podria haver estat provocada per un episodi d’hipotèrmia. Amb tot, però, encara se li han de fer les proves pertinents per confirmar la causa del decés. L’Ajuntament, justament, va habilitar aquest desembre noves places per a persones que dormen al res a causa del notable descens de temperatures.

El protocol que s’ha activat

Segons el protocol elaborat fa anys conjuntament amb Protecció Civil, un descens brusc del termòmetre pot suposar un risc vital per a les persones que passen la nit a la intempèrie. Per tant, des del Centre d’Urgències i Emergències Socials (CUESB), el Servei d’Atenció Social al Sensellarisme a l’Espai Públic (SASSEP) juntament amb altres serveis socials com ara la Creu Roja s’han mobilitzat aquests dies per desplegar un dispositiu específic als carrers de la ciutat.

La realitat dels sensesostre a Barcelona

Algunes de les persones que viuen al carrer explicaven al TOT Barcelona la setmana passada que passen l’onada de fred com poden. és el cas, per exemple, de l’Iulius, que relatava com passen fred “en companyia i amb alcohol”.  Malgrat tot, i malgrat les places ofertades -insuficients segons la Fundació Arrels- alguns sensesotre preferixen quedar-se al carrer. Un d’ells és l’Stephan, que passa els dies assegut a la seva cadira de rodes i abrigat amb mantes i un sac de dormir. “No vull dormir en cap alberg, en conec uns quants d’arreu de la ciutat i m’han robat. Al carrer estic tranquil”, reconeixia fa uns dies al TOT des de la plaça Sant Agustí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa