Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Roben 78 peces de roba i acaben detinguts
  • CA

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut quatre persones després de robar 78 peces de roba d’una botiga situada al Portal de l’Àngel, al districte de Ciutat Vella. Van ser agents de paisà els qui van actuar. “Sortien ràpidament d’una botiga […] i es dirigien a un cotxe ubicat en un pàrquing soterrani”, ha informat la policia local. Els fets han ocorregut aquest dilluns a les 17 hores de la tarda.

El valor de tota la roba sostreta ascendeix a un total de 1.255 euros amb 40 cèntims, ha xifrat la Urbana. A hores d’ara es desconeix si les persones ja tenien antecedents penals. Sigui com sigui, han estat detingudes i el protocol fixa que hauran de passar a disposició judicial, abans que un jutge dicti sentència i tipifiqui aquest delicte amb alguna sanció, multa o penes de presó.

Mossos vol que els vigilants dels comerços controlin el carrer

Durant aquestes dates d’alta afluència de persones en eixos comercials, com és el cas del Portal de l’Àngel o el passeig de Gràcia, els Mossos d’Esquadra han realitzat xerrades i formacions a agents de seguretat privada dels comerços d’aquests carrers massificats de la ciutat, amb l’objectiu que participin en la tasca de vigilància i ordre públic i controlin també el carrer, per evitar robatoris a l’interior dels establiments comercials, com ja fan habitualment, però també a les zones pròximes, després que un client hagi fet alguna compra. En concret, els han demanat “corresponsabilitat” en aquesta funció.

Fins al novembre de 2021, la policia catalana ha detingut 1.105 persones al districte de l’Eixample per cometre delictes contra el patrimoni. Resumidament, es tracta de robatoris, furts i estafes. L’any 2020 van ser un centenar més, 1.231.

“La idea d’aquestes formacions, més enllà de donar-nos explicacions de com actuar, és posar-nos cara; que la gent de Mossos i Guàrdia Urbana estigui familiaritzada amb els empleats de totes les botigues i nosaltres amb ells“, explica Amadeo Muñoz, director de seguretat de l’Associació Passeig de Gràcia i també de l’Hotel Mandarin Oriental.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa