Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un vigilant de seguretat resol l’enginyós robatori d’un mòbil a Barcelona
  • CA

La col·laboració ciutadana molts cops és essencial a l’hora de resoldre casos de robatoris a la via pública. Aquest va ser el cas d’un vigilant de seguretat, que van contribuir a la detenció d’un home que havia sostret de manera enginyosa un telèfon mòbil al districte de Ciutat Vella.

El testimoni d’aquest vigilant de seguretat va ser clau per poder identificar l’autor material del furt i per desmuntar l’entramat que amb el qual havia aconseguit robar l’objecte, que -segons ha detallat la Guàrdia Urbana de Barcelona- estava valorat en prop de 1.000 euros.

Aquest membre del personal de vigilància va comprovar com un grup de persones utilitzaven una distracció per sostreure el telèfon mòbil d’una persona, una estratègia força comuna, però que requereix una coordinació important entre els participants que la duen a terme. Malgrat adonar-se de l’entramat orquestrat per robar l’aparell, el vigilant no va poder evitar que un dels lladres s’emportés el dispositiu davant del desconcert de la víctima.

Tanmateix, la descripció detallada que va fer el vigilant de seguretat dels implicats va permetre identificar el lladre en concret que havia sostret el mòbil, que va ser finalment detingut per una patrulla de la Guàrdia Urbana del districte de Ciutat Vella. En aquest sentit, la ràpida actuació dels agents va permetre recuperar el telèfon intacte i retornar-lo a la propietària.

Un mòbil, clau per atrapar tres lladres

Un telèfon mòbil va ser clau en la detenció de tres persones per un robatori violent. Els fets van tenir lloc a Ciutat Vella, quan els lladres van atracar un home per sostreure-li el mòbil i els diners en efectiu que portava a sobre. Davant la resistència de la víctima, els lladres van agredir-lo provocant-li lesions de diversa consideració.

La ràpida actuació dels efectius policials va permetre localitzar als autors del robatori gràcies al sistema de geolocalització del telèfon mòbil de la mateixa víctima. El desplegament dels agents va permetre detenir els lladres, que després van ser posats a disposició judicial. En aquest cas, donat també els antecedents acumulats, el jutge va decidir decretar presó provisional per als implicats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa