Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Resolen el cas de tres robatoris violents comesos a l’estiu a Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han aconseguit resoldre el cas de tres robatoris violents que van tenir lloc el passat estiu al districte de Ciutat Vella de Barcelona. La policia catalana ha pogut finalment identificar i detenir el presumpte autor d’aquests tres delictes, que es van produir als carrers del centre de la capital catalana durant la temporada estival.

Segons la informació facilitada pel cos policial a través d’una publicació a les xarxes socials, el cas s’ha pogut tancar finalment amb l’arrest d’un jove de 23 anys com a presumpte autor dels tres delictes de robatori amb violència. Es dona la circumstància que el detingut era un lladre reincident, ja que acumulava una quinzena d’antecedents per fets similars.

Un cop arrestat, el jutge ha decretat presó provisional per al jove de 23 anys acusat dels delictes, tenint en compte que es tracta d’un criminal reincident. La detenció i posterior empresonament del lladre s’emmarca en el pla d’acció Tremall, un desplegament especial dels Mossos d’Esquadra que lluita contra la multireincidència en els robatoris violents a la capital catalana.

Preocupació per la inseguretat i els robatoris

La inseguretat continua sent el problema més greu que els barcelonins veuen a la ciutat, segons l’Enquesta de Serveis Municipals 2022, presentada recentment. La inseguretat és el principal problema dels veïns des del 2019 i, aquesta vegada, el 19% l’ha destacada com a qüestió més greu, la xifra més alta en l’última dècada. L’any passat la inseguretat havia baixat uns punts (14% dels enquestats la van destacar com a qüestió principal a resoldre).

Tanmateix, cal recordar que segons les xifres de balanç del Pla d’Estiu conjunt de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, la capital catalana va registrar durant la darrera temporada estival un descens del 12,20% dels fets delictius respecte a l’estiu del 2019, amb dades molt remarcables com que els f­urts i els robatoris violents al carrer van caure aquest estiu un 22,4% i un 12,5% respectivament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa