Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nou rescat d’un veler a punt d’enfonsar-se en una platja de Barcelona

Els agents del Grup de Platges de la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) van rescatar aquest cap de setmana un altre veler que estava a punt d’enfonsar-se en una platja de Barcelona. Aquesta és la segona actuació d’aquestes característiques que realitza la unitat policial en menys d’un mes. L’altre cas es va produir el passat 9 de juny, quan una embarcació va quedar encallada a les roques de l’Espigó del Gas de la Barceloneta.

Els fets van tenir lloc la tarda del diumenge 3 de juliol, quan el veler va patir una avaria i va començar a enfonsar-se en una zona pròxima a l’Hotel W, molt a prop de la platja de Sant Sebastià de la capital catalana. Segons informa Betevé, l’embarcació tenia 9,5 metres d’eslora i portava en el moment de l’incident quatre tripulants.

Després que el patró del veler donés l’avís als efectius emergències, diverses unitats dels Bombers de Barcelona, de Salvament Marítim i del grup policial de platges van acudir al lloc per provar d’evitar que l’embarcació acabés enfonsant-se del tot. Finalment, el vaixell va poder ser remolcat per una de les llanxes de la Guàrdia Urbana fins al Port Olímpic. Segons informa el cos, cap dels quatre tripulants del veler va resultar ferit en l’operació.

Una unitat temporal

El Grup de Platges de la Guàrdia Urbana de Barcelona disposa de dues embarcacions, la Talaia i la Guaita, per fer les funcions de patrulla marítima. Aquest equip està operatiu des del 30 de maig passat i té a la seva disposició aproximadament una norantena d’agents que fan patrullatges a les deu platges que conformen la façana marítima barcelonina. L’objectiu principal d’aquest grup específic és assegurar que les platges de la capital catalana compten amb totes les garanties possibles de seguretat i mobilitat, preservant aquest espai públic com a lloc de convivència i civisme durant la temporada d’estiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa