Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un veler a la deriva, encallat a les roques d’un espigó de la Barceloneta

L’arribada de la temporada d’estiu deixa sovint imatges inversemblants a les platges de Barcelona. Va ser el cas del passat dijous, quan el Grup de Platges de la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) va haver de rescatar un petit veler que s’havia quedat encallat a les roques de l’Espigó del Gas a la Barceloneta.

Segons informa el consistori en un comunicat, quan els agents van arribar al lloc es van trobar que l’embarcació -que tenia quatre metres d’eslora- estava a la deriva, colpejant contra l’espigó i les roques semi submergides. Dins hi havia tres tripulants, un dels quals menor d’edat.

Un rescat complicat

La difícil situació en què es trobava el veler va portar un dels efectius del Grup de Platges a llançar-se a l’aigua per poder lligar-lo a l’embarcació policial -anomenada La Talaia- i iniciar un remolc manual cap a una zona amb menys perill. Un cop assolit aquest primer moviment, una embarcació motora del Centre Municipal de Vela va prendre el relleu del transport policial per remolcar el veler fins al Port Olímpic. Dos dels tripulants -una dona i el menor d’edat- presentaven un estat d’agitació important i van haver de ser traslladats a terra ferma pels agents del cos barceloní a terra.

Dues embarcacions i 90 agents

El Grup de Platges de la Guàrdia Urbana de Barcelona disposa de dues embarcacions, la Talaia i la Guaita, per fer les funcions de patrulla marítima. Aquest equip està operatiu des del 30 de maig passat i té a la seva disposició aproximadament una norantena d’agents que fan patrullatges a les deu platges que conformen la façana marítima barcelonina. L’objectiu principal d’aquest grup específic és assegurar que les platges de la capital catalana compten amb totes les garanties possibles de seguretat i mobilitat, preservant aquest espai públic com a lloc de convivència i civisme durant la temporada d’estiu.

Nou comentari

Comparteix