Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detingut el piròman que cremava els contenidors dels carrers del Poble-sec

La Guàrdia Urbana de Barcelona va aconseguir detenir aquest dimarts el piròman que cremava els contenidors de diversos carrers del barri del Poble-sec, al districte de Sants-Montjuïc. Aquests incendis provocats tenien lloc a plena llum del dia i havien despertat molta preocupació entre el veïnat, que va col·laborar per poder atrapar el responsable dels incidents.

Segons informa Betevé, el presumpte autor d’aquesta crema de contenidors va ser detingut dimarts al migdia després que diversos veïns del barri del Poble-sec alertessin les autoritats que s’estaven produint aquests incendis i facilitessin una descripció de l’home als agents del cos policial barceloní. En concret, l’individu ara arrestat va aconseguir cremar diversos contenidors ubicats a l’avinguda del Paral·lel i als carrers de Vila i Vilà, Nou de la Rambla i de Margarit.

Es dona la circumstància que l’home detingut també va causar danys en un comerç del barri veí de Sant Antoni, al districte de l’Eixample. En el moment de l’arrest, el piròman va ser enxampat portant a sobre tota una sèrie d’elements incendiaris i d’eines per facilitar l’encesa del foc en els contenidors.

La inseguretat, principal preocupació dels barcelonins

La inseguretat continua sent el problema més greu que els barcelonins veuen a la ciutat, segons l’Enquesta de Serveis Municipals 2022, presentada recentment. La inseguretat és el principal problema dels veïns des del 2019 i, aquesta vegada, el 19% l’ha destacada com a qüestió més greu, la xifra més alta en l’última dècada. L’any passat la inseguretat havia baixat uns punts (14% dels enquestats la van destacar com a qüestió principal a resoldre).

Tanmateix, xifres de balanç del Pla d’Estiu conjunt de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, amb Guàrdia Urbana i Mossos treballant coordinadament a la capital del país, constaten que Barcelona és ara més segura que fa tres anys, el 2019. És l’any en què es poden fer comparacions, tenint en compte que les restriccions de la pandèmia entre el 2020 i el 2021 no donen una fotografia real i comparable.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa