Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crida per la desaparició d’una jove a Barcelona
  • CA

La periodista de TV3 Begoña Grigelmo ha difós aquest dimarts a través de la xarxa social la desaparició d’una jove a la ciutat de Barcelona. És la Judit, segons diu Grigelmo. “Ja fa 3 dies que la busquen”, ha dit. “No porta mòbil, documents, ni diners. L’han vist per últim cop al Guinardó”, ha informat la periodista, que ha afegit que anava vestida de negre en el moment de la desaparició i ha assegurat que la família demana col·laboració ciutadana per informar sobre qualsevol novetat als canals oficials, bé sigui a través dels Mossos d’Esquadra, bé sigui a través del telèfon d’emergències 112.

Ràpidament, les xarxes s’han omplert de missatges de suport i s’ha difós ràpidament la imatge de la noia, per tal de trobar-la ràpidament. Al cap d’unes hores, el canal oficial dels Mossos ha fet difusió també d’aquesta desaparició. Ha afegit dades com l’alçada (1,61m) i el color d’ulls i cabells castany. En contra del que assegurava Grigelmo, els Mossos diuen que portava pantaló negre de cuir, bambes negres i un jersei de color taronja.

El cos policial català ha confirmat al TOT Barcelona que efectivament busca a la jove i aclareix que no ha anunciat abans el cas perquè no els constava que la família hagués autoritzat la difusió de la seva imatge de forma pública. Igualment, els agents disposen d’un protocol intern on, més enllà de l’autorització familiar per publicar fotografies de la desapareguda, han de decidir si es publica el rostre de la persona o no, detalla el cos policial.

La policia catalana explica que el 98,9% dels casos de persones desaparegudes a Catalunya acaben essent resolts, en un percentatge molt elevat, perquè els desapareguts són trobats per la policia o perquè tornen voluntàriament a casa. A falta de recopilar les dades definitives de 2021, El nombre de denúncies per desaparicions a 2020 es va reduir un 35% a Barcelona respecte al 2019, passant de 804 a 520. Els Mossos ho van atribuir a les restriccions de mobilitat i el confinament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa