Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Per què fa olor de cremat i cau cendra a Barcelona si no hi ha cap incendi

Barcelona ha tornat a patir aquest dilluns un altre peculiar episodi que ha portat molts veïns a donar la veu d’alarma per un possible incendi a la ciutat. Els fets han tingut lloc a primera hora de la tarda, quan diversos usuaris han compartit a les xarxes la seva preocupació per una columna de fum sobre la capital catalana perceptible des de molts punts del municipi.

Més enllà del fum que sobrevolava la ciutat, alguns veïns dels districtes de Gràcia, Horta-Guinardó o Sarrià-Sant Gervasi han alertat les autoritats de la forta olor de cremat que podien percebre des dels seus domicilis. De fet, diversos usuaris han denunciat que inclús ha caigut cendra en zones com el Putxet. Tanmateix, com és possible que faci olor de cremat i caigui cendra si no hi ha cap incendi actiu a Barcelona?

Una crema controlada

La resposta la trobem en una publicació a les xarxes socials que han compartit els Bombers de la Generalitat aquest dilluns al matí. Segons alertava el cos d’emergències a través de la plataforma Twitter, l’origen de la columna de fum el trobem al municipi veí del Prat de Llobregat. En concret, tant el fum com l’olor de cremat prové d’una crema controlada de vegetació en uns terrenys adjacents al Parc Nou del Prat.

L’objectiu d’aquest incendi controlat era reduir el combustible disponible en cas que es declari un foc a la zona, que compta amb força massa forestal que podria cremar ràpidament provocant un incendi d’una magnitud important. Malgrat trobar-se a uns quants quilòmetres de distància, l’origen del foc ha acabat deixant petits estralls a la capital catalana en forma d’olor de cremat, caiguda de cendra i fum.

En aquest sentit, segons informa Betevé, el telèfon d’emergències 112 ha registrat prop d’una trentena de trucades de ciutadans que volien alertar les autoritats sobre a possibilitat que s’estigués produint un gran incendi.

Segon episodi en un mes

Cal recordar que el passat 14 d’agost ja es va produir un episodi semblant a Barcelona. En aquella ocasió, però, la forta olor de cremat tenia el seu origen en l’incendi que cremava a Moncayo, a l’Aragó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa