Barcelona s’ha despertat aquest diumenge amb una forta olor de cremat que es podia percebre des de diferents punts de la ciutat. Veïns de diversos districtes de la capital catalana han alertat les autoritats d’aquesta situació davant la possibilitat que s’estigués produint un incendi en alguna zona forestal. Tanmateix, els efectius d’emergències han confirmat que no hi ha cap foc actiu a la ciutat. Com podia ser que fes olor de cremat a Barcelona aleshores?

Segons han informat els efectius d’emergències a través d’una publicació a les xarxes socials, l’origen d’aquesta forta olor el trobem a centenars de quilòmetres de la capital catalana. En concret, l’olor de fum prové de l’incendi que crema a la zona de Moncayo, a l’Aragó.

Les condicions meteorològiques actuals i el fort vent han permès que olorar el fum de l’incendi aragonès a més de 400 quilòmetres de distància. De fet, el telèfon d’emergències 112 ha rebut durant aquest matí de diumenge fins a 81 trucades des de diferents municipis catalans alertant per olor a fum.

A través de les xarxes socials, diversos veïns de la zona de Vallcarca o del Baix Guinardó han manifestat que sentien aquesta forta olor de cremat des dels seus domicilis.

Alerta per alt risc d’incendi a Barcelona

Cal recordar que aquest dissabte es va tornar a activar a Barcelona el Pla d’Actuació Municipal per a Risc d’Incendis Forestals per l’elevat risc d’incendi davant la situació de calor intensa que està vivint la capital catalana.

L’activació d’aquest episodi d’alerta implica que els set parcs de Bombers de la ciutat es mantindran a ple rendiment per poder actuar ràpidament en cas que es pugui produir un incendi en zona forestal de la ciutat. En aquest sentit, els equips d’emergències també reforcen la seva presència a la zona de Collserola, on es concentra gran part de la massa forestal de Barcelona i el punt més vulnerable davant possibles incendis.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barceloní. a agost 14, 2022 | 15:21
    Barceloní. agost 14, 2022 | 15:21
    Amb la quantitat de policies i polítics que hi viuen, com voleu que no pudi a cremat?.
  2. Icona del comentari de: En fi a agost 14, 2022 | 18:51
    En fi agost 14, 2022 | 18:51
    Per la deixadesa de l'okupa de la kolau. Perquè aquesta, està deixant la ciutat, bruta, deixada, fastigosa el més no poder

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa