Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La forta calor obliga a activar l’alerta per alt risc d’incendi a Barcelona
  • CA

Barcelona torna a posar-se en alerta aquest cap de setmana per l’alt risc d’incendi. Així ho ha comunicat aquest dissabte el consistori, que ha activat el Pla d’Actuació Municipal per a Risc d’Incendis Forestals davant la situació de calor intensa que està vivint la capital catalana.

L’activació d’aquest episodi d’alerta implica que els set parcs de Bombers de la ciutat es mantindran a ple rendiment per poder actuar ràpidament en cas que es pugui produir un incendi en zona forestal de la ciutat. En aquest sentit, els equips d’emergències també reforcen la seva presència a la zona de Collserola, on es concentra gran part de la massa forestal de Barcelona i el punt més vulnerable davant possibles incendis.

Les condicions meteorològiques previstes tant per aquest dissabte com per diumenge auguren un fort episodi de calor intensa, una situació que sumada a la manca de pluja i la consegüent sequera generen un clima de tempesta perfecta per a la propagació de focs en zones forestals. Cal recordar que el passat mes de juliol ja es va activar aquest pla d’alerta per alta probabilitat d’incendis a la capital catalana també motivat per una de les múltiples onades de calor que en els darrers mesos han assotat la capital catalana.

Actuacions de risc

Per tal de reduir el possible risc d’incendi, el consistori barceloní demana màxima precaució i col·laboració a la ciutadania i recorda que des del passat 15 de març està prohibit realitzar treballs forestals ni cap actuació que pugui generar guspires a menys de 500 metres d’un espai de massa forestal. Aquesta restricció concreta inclou també la prohibició de cremar residus i de fer barbacoes, que només estan permeses en zones autoritzades.

Desplegament especial a Collserola

Pel que fa al desplegament especial a Collserola, els equips d’emergències patrullen les gairebé 1.800 hectàrees de superfície del parc que pertanyen a la ciutat de Barcelona i que estan repartides entre els districtes de les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó, Nou Barris i Gràcia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa