Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nova agressió a un sensesostre a Barcelona
  • CA

Nova agresssió a una persona sense llar a Barcelona. Tres joves van robar a un home de 87 anys que es trobava al carrer Llançà de Barcelona diumenge a la nit, segons ha avançat ‘El Periòdico‘ i han confirmat fonts policials a l’ACN. Els Mossos d’Esquadra tenen constància dels fets però la víctima no ha presentat cap denúncia. Els joves el van perseguir i van fer caure a terra i li van robar. De moment, però, no han transcendit les circusmtàncies de l’agressió, ni si els agressors coneixien la víctima amb anterioritat.

Creixen les agressions a persones sense llar

Malauradament, l’agressió que ha patit aquest home al carrer no és un cas excepcional. Segons les darreres dades de què disposa la Fundació Arrels, les persones quer confessen haver estat agredides o humiliades algun cop han pujat d’un 31% el 2018 a un 46% l’any passat, d’acord a les respostes de gairebé 300 enquestats per la Fundació. De fet, 1.231 persones dormen al ras a Barcelona actualment, una xifra que suposa un increment des de fa quatre anys. I una data també cruenta que ofereix Arrels: almenys una setantena de persones sense llar o que han viscut molt temps al ras van morir a Barcelona el 2021. De totes elles, 17 van agonitzar al carrer.

Un home mort a Horta

Per altra banda, a l’abril del 2022 es va saber que els Mossos investigaven un possible assassinat d’una persona sense llar al barri d’Horta. La víctima, va detallar Arrels, es deia Assad i, almenys, feia dos anys que vivia al carrer, sense recursos econòmics suficients per pagar el lloguer d’un habitatge o habitació. Des d’aquesta organització fa anys que reclamen la política del Housing First, que consisteix a oferir allotjament a tota aquella persona en situació de vulnerabilitat extrema per ajudar-la a sortir d’aquesta situació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa