Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La noia morta per la caiguda de la palmera: una activista trans que vivia al ras

La noia de 20 anys que va perdre la vida tràgicament al Raval aquest dijous a la tarda, a tocar del carrer de Joaquim Costa, era coneguda al barri pel seu activisme en el moviment trans. Es deia Shamira, i a les xarxes socials s’ha difós la seva imatge des de perfils de diversos veïns, que reclamen a l’Ajuntament que assumeixi responsabilitats. També una altra companya de la Shamira posa en relleu el seu compromís amb el moviment trans i els drets del col·lectiu LGTBI de la ciutat tot i la seva curta edat.

Aquesta tarda, desenes de persones s’han reunit a la plaça d’Emili Vendrell per retre homenatge a la víctima. Entre els assistents hi ha hagut voluntàries de Metzineres, una entitat que acompanya dones vulnerables i que l’havia acollit en els darrers anys. Arrels Fundació també ha explicat, en una piulada, que la víctima dormia al carrer i que abans de fer-ho havia passat per un centre de menors tutelat, i ha lamentat que, amb la seva mort, ja són quatre sensesostre els que han perdut la vida aquest any a Barcelona.

Reunió d’urgència a l’Ajuntament

Divendres es va celebrar una reunió d’urgència a l’Ajuntament de Barcelona amb la presència de la Guàrdia Urbana, els serveis d’emergències i també representants de l’empresa Parcs i Jardins per abordar les circumstàncies en què s’ha produït el malaurat accident mortal al barri del Raval amb la caiguda d’una palmera a la plaça d’Emili Vendrell, a tocar del carrer de Joaquín Costa. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació i el consistori ha encarregat un estudi d’urgència per aclarir les causes, però el consistori vol més detalls sobre l’estat de la palmera i ha encarregat un informe extern. A més, Parcs i Jardins assegura que la palmera que ha matat la Shamira “no presentava riscos”.

La mort de la Shamira no és l’única que s’ha produït a Barcelona per la caiguda d’un arbre a la via púbilca. Tot just ara fa tres anys, l’agost del 2023, un home de 41 anys perdia la vida per la mateixa causa al parc de la Ciutadella. Aleshores el consistori va encarregar un estudi urgent sobre l’estat de salut de la palmera caiguda, i també va fer analitzar totes les palmeres del parc per assegurar-se que no hi havia risc. I finalment, es va determinar que aquella palmera que va matar l’home de 41 anys havia caigut per “una concurrència de causes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa