Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Així era el ‘negoci’ d’una família que fabricava bitllets falsos artesanalment

Cop policial a un negoci familiar ben peculiar… Un clan familiar que tenia base d’operacions a Barcelona i a Badalona es dedicava a fabricar bitllets falsos de 10, 20 i 50 euros. I per què no de 100, 200 o 500? Perquè es fabricaven artesanalment i després tenien una estratègia molt definida per introduir-los al mercat. Així ho han explicat els Mossos d’Esquadra, que amb la col·laboració de la policia espanyola han aconseguit desmantellar aquest clan familiar, que va arribar a introduir 100.000 euros en establiments.

Fabricació artesanal de bitllets

El mètode d’introducció era el sistema de degoteig. Tenien sempre una petita quantitat de bitllets i anaven a petits comerços, preferentment en locals del litoral català de les demarcacions de Tarragona i Barcelona, on els membres del clan ja havien comprovat que no disposaven de sistemes electrònics per detectar bitllets falsos. Amb aquests bitllets falsos feien compres petites, i ho van fer des de l’any 2018, segons ha pogut constatar la investigació policial.

La investigació va començar a principis d’any, arran de la detecció d’una gran quantitat de bitllets falsos en el circuit financer que presentaven elements comuns de falsificació. Els agents van centrar-se en un grup que vivia a Barcelona i Badalona i que havien estat investigats pels Mossos l’any 2018. Arran d’aquell cas, tutelat per l’Audiència Nacional, el grup ja va ser desarticulat i va haver diversos detinguts, alguns dels quals estan a la presó. Però la nissaga familiar va continuar. Aquesta família hauria fabricat i introduït més de 5.600 bitllets falsos, uns 100.000 euros, tot i que no es descarta que en el futur s’intervinguin més bitllets que encara estan en circulació.

L’Eixample, punt de fabricació

El 30 de març, els agents van fer tres escorcolls, dos a l’Eixample i un a Badalona, i van detenir quatre persones, entre elles l’impressor i els distribuïdors dels bitllets. Al domicili de Badalona van intervenir el laboratori per a la impressió de bitllets, amb un equip multifunció, llapis de color gris plata per imitar les bandes hologràfiques dels bitllets, paper tipus foli per imprimir bitllets, diversos bitllets fotocopiats en foli i cinc bitllets acabats de 20 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa