Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos busquen una organització criminal especialitzada en encastaments
  • CA

Els Mossos d’Esquadra tenen en marxa un dispositiu per desarticular una organització criminal especialitzada en realitzar encastaments en empreses del sector d’audiovisuals i informàtica. Des de primera hora del matí, estan escorcollant diversos punts de l’àrea de Barcelona i Badalona -s’han produït ja set entrades- i el cos policial preveu practicar una desena de detencions.

La nit de Nadal, a les dues de la matinada i coincidint amb la primera nit del toc de queda, un grup organitzat va encastar un cotxe Volkwagen blanc contra una botiga de tecnologia de la carretera de Sants, 94, New Cash Technology. Els lladres van fer xocar el vehicle a l’aparador de l’establiment i s’han endut bosses plenes de mòbils i altres aparells electrònics. Van fugir amb un altre cotxe i una patrulla dels Mossos els va perseguir amb el vehicle policial, però no va aconseguir aturar-los.

El mètode de l’encastament s’està convertint en habitual a la ciutat. El darrer cas, si bé no en una botiga d’informàtica, va ser a la botiga Dior del passeig de Gràcia fa uns dies. Dos cotxes van xocar de matinada contra l’aparador de la botiga Dior de passeig de Gràcia. Els fets es van produir minuts abans de les 6 de la matinada. A diferència de l’altre encastament d’octubre, aquest cop els atracadors van aconseguir fugir amb material sostret.

Els encastaments, però, venen de lluny. A tall d’exemple, el 2014 els Mossos d’Esquadra investigaven l’intent de robatori sofert de matinada en un a botiga Apple a l’Eixample. Un vehicle va impactar violentament fins a tres vegades contra l’entrada de la botiga per intentar trencar la persiana de seguretat. Però no se’n va sortir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa