18 detinguts en una operació contra el tràfic de marihuana a Barcelona

La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han dut a terme un dispositiu conjunt per desmantellar un grup criminal dedicat al tràfic de marihuana a Barcelona, en concret, al districte de Sants-Montjuïc. Després de diverses hores, el balanç de l’operació és de 18 detinguts, 8 entrades i escorcolls i 6 plantacions desmantellades. Segons han informat els dos cossos policials, els membres del grup criminal ocupaven il·lgalment pisos buits per instal·lar-hi plantacions indoor. La investigació continua oberta,

Mossos i Guàrdia Urbana s’han coordinat en diversos cops conjunts en els últims mesos en què han aconseguit desmantellar punts de producció i de venda d’estupefaents. En una de les últimes intervencions en què tots dos cossos han actuat plegats, els agents van localitzar dos quilos de marihuana empaquetada en el congelador d’un pis. El resident a l’habitatge -un home que va acabar detingut- va intentar desfer-se de proves a l’adonar-se de l’arribada de la policia i va llançar per la finestra 2.620 euros en efectiu.

Els Mossos d’Esquadra han explicat que Catalunya s’ha convertit en un punt important de producció i distribució de marihuana a tot Europa. El 2020 es van registrar 102 episodis violents, van ser intervingudes 34 xarxes de tràfic de cànnabis i es van desmantellar 393 plantacions -25 més que l’any anterior- segons dades dels Mossos. Hi va haver tres homicidis violents associats a la marihuana, que se sumen als sis dels dos anys anteriors. Van ser intervingudes 94 armes de foc i hi va haver vuit narcoassalts –«bolcades» en argot delinqüencial- cada mes de mitjana a Catalunya.

El novembre passat també es va produir un operatiu conjunt de Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana contra el cultiu clandestí de marihuana al barri del Bon Pastor. Els agents van requisar 346 plantes de marihuana i van arrestar una persona.

Nou comentari