Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos detenen un home per difondre imatges sexuals de familiars

Agents de la Unitat d’Investigació de les Corts del cos policial dels Mossos d’Esquadra van detenir el passat dijous 11 de maig un home de 24 anys com a presumpte autor d’un delicte de descobriment i revelació de secrets. Segons detallen fonts policials a través d’un comunicat, el detingut hauria exigit una suma de diners al seu germà i a la seva cunyada a canvi de no difondre imatges íntimes seves que havia obtingut de manera il·legítima. En algunes d’aquestes imatges, la víctima encara era menor d’edat.

L’home va passar a disposició judicial divendres, però actualment ha quedat en llibertat amb càrrecs. Aquesta, però, no és la primera vegada que actua d’aquesta manera, ja que el 2018 ja va ser denunciat per fets similars.

Els fets es remunten al 24 de març quan la dona -cunyada del detingut- va rebre un correu en anglès des d’un perfil anònim en què se li reclamava una suma de diners a canvi d’evitar la difusió de vídeos seus de contingut sexual a familiars i amics a través de les xarxes socials. Ella, però, no en va fer cas i va bloquejar el missatge.

Al cap d’uns dies la història es va repetir. La dona va rebre una sol·licitud d’amistat en una xarxa social d’un perfil que no coneixia i un missatge en el qual s’adjuntava una adreça d’internet que enllaçava amb un arxiu, el nom del qual corresponia al seu número de DNI. A l’interior de l’arxiu hi havia imatges seves de contingut sexual i eròtic amb la seva parella, el germà del detingut.

Investigació policial

La Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra va poder determinar qui era l’autor d’aquest xantatge gràcies al nom d’usuari del perfil de la xarxa social a través de la qual li havia demanat sol·licitud d’amistat a la seva cunyada. Sent coneixedors de la mala relació que tenia el presumpte autor amb el seu germà, els agents de la policia catalana van aconseguir lligar caps entre ell i el perfil de les xarxes, ja que el sobrenom era molt similar al que utilitzava habitualment en diversos jocs en línia. Segons expliquen fonts policials, l’home havia pres el mòbil al seu germà i, des del seu dispositiu, s’havia descarregat les imatges íntimes. Després d’investigar-ho, van detenir-lo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa