Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Troben la menor desapareguda des de feia una setmana a Barcelona
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han aconseguit trobar la menor de 14 anys desapareguda des de feia una setmana a Barcelona. Segons la informació facilitada per la policia catalana, la Nayara ha estat finalment localitzada sana i estàlvia després que desaparegués sense deixar rastre el passat 25 de novembre, quan va ser vista per últim cop al barri de Pedralbes de la capital catalana.

En una publicació a través de les xarxes socials, el cos policial detallava fa uns dies que la noia fa 1,65 metres d’alçada, és de complexió normal, té el cabell castany llarg i té els ulls de color blau. Pel que fa a la roba que portava el dia de la desaparició, els Mossos apuntaven que la menor portava uns pantalons de camuflatge, una samarreta en forma de top de color negre i una dessuadora de color gris.

La policia catalana també detallava en aquesta mateixa publicació que la noia desapareguda necessitava medicació, de manera que era especialment important esbrinar el seu parador com més aviat millor.

El 98,9% de les desaparicions s’acaben resolent

Sobre la investigació de casos de desaparicions, la caporala responsable de l’Oficina d’Atenció a Famílies de Persones Desaparegudes dels Mossos d’Esquadra, Laura Villanueva, va explicar l’any passat en una entrevista al TOT Barcelona que el 98,9% de desaparicions a Catalunya s’acaben resolent. D’altra banda, Villanueva també va desmentir un fals mite. “No cal deixar passar 24h per si la persona torna abans de denunciar la desaparició. Els preguem que si detecten un comportament no habitual en un familiar, que vinguin a qualsevol comissaria, perquè aquestes 24h poden ser vitals”, va subratllar.

Un protocol policial específic

Només durant l’any 2021, la policia catalana va tramitar i investigar fins a 274 denúncies per desaparició a Barcelona. Ara bé, el protocol policial no és el mateix si desapareix un adult que si és un menor. En el cas dels menors d’edat, com el cas de la Nayara, les unitats policials s’activen des del primer moment en què hi ha l’avís.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa