Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Atrapen dos lladres que volien fugar-se en taxi després d’un robatori

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut aquesta setmana dues persones com a presumptes autors d’un robatori en un establiment al districte de l’Eixample. Els implicats van ser arrestats quan provaven de fugir ràpidament del lloc dels fets en un taxi.

Segons la informació facilitada pel cos policial barceloní a través d’una publicació a les xarxes socials, l’incident es va produir en un comerç del districte de l’Eixample de la capital catalana. Un grup d’agents de la Guàrdia Urbana que anaven de paisà van comprovar com una parella sortia apressadament de l’establiment portant a les mans una bossa de cartó.

Una actitud sospitosa

L’actitud dels dos presumptes clients va cridar l’atenció dels efectius, que van veure com la parella provava desesperadament d’aturar un taxi per fugir del lloc dels fets com més aviat millor. La ràpida reacció dels policies va permetre posar fi a l’intent de fuga dels sospitosos, que van ser identificats pels agents. En el registre de la bossa, la patrulla de paisà va trobar a l’interior tota una sèrie d’objectes que els implicats acabaven de robar d’aquest establiment de l’Eixample.

Els dos lladres van ser aleshores arrestats pels policies com a presumptes autors d’un delicte de robatori sense violència.

Preocupació per la inseguretat i els robatoris

La inseguretat continua sent el problema més greu que els barcelonins veuen a la ciutat, segons l’Enquesta de Serveis Municipals 2022, presentada recentment. La inseguretat és el principal problema dels veïns des del 2019 i, aquesta vegada, el 19% l’ha destacada com a qüestió més greu, la xifra més alta en l’última dècada. L’any passat la inseguretat havia baixat uns punts (14% dels enquestats la van destacar com a qüestió principal a resoldre).

Tanmateix, segons xifres de balanç del Pla d’Estiu conjunt de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, Barcelon­a va registrar durant la temporada estival un descens del 12,20% dels fets delictius respecte a l’estiu del 2019, amb dades molt remarcables com que els f­urts i els robatoris violents al carrer van caure aquest estiu un 22,4% i un 12,5% respectivament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa