Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Roba mòbils i vambes de marca i agredeix un mosso
  • CA

Un home de 22 anys ha ingressat a presó acusat de ser l’autor de diversos robatoris amb violència a menors. Segons informen els Mossos d’Esquadra, el detingut agredia i robava telèfons mòbils i vambes de marca a les víctimes. La policia catalana el va detenir el 5 d’abril a Horta-Guinardó, districte on es van produir la majoria dels robatoris.

A més, en el moment de la detenció va agredir i ferir un agent dels Mossos d’Esquadra. Betevé ha avançat que el detingut va actuar com a mínim en sis ocasions: cinc dels robatoris es van produir a Horta-Guinardó i un sisè a Santa Coloma. Està acusat de sis delictes per robatori amb violència, tres delictes de lesions, un d’estafa i un darrer d’atemptat a l’autoritat.

Cada dia es cometen una mitjana de 25 robatoris amb violència a la ciutat, això és, 178 a la setmana i un total de 10.957 en un any. Són les xifres corresponents a l’any 2021 facilitades per la Guàrdia Urbana, i que representen una disminució del 28,4% d’aquest tipus delictiu respecte al 2019, l’any de la prepandèmia, però són un 13% més que el 2020.

Els objectes més sostrets en els robatoris amb violència d’aquest 2021 han estat els mòbils (46%), les bosses de mà (21%) i els rellotges (7%). I si ens fixem en el perfíl de les víctimes, els cossos policials desgranen que un 9% són menors d’edat i un 6% majors de 65 anys, i del total de casos registrats, un 2% de les víctimes va requerir assistència mèdica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa