Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
A judici un conductor de bus per insultar i estirar el vel d’una passatgera
  • CA

La fiscalia demana 10 mesos de presó i una multa propera als 5.000 euros al conductor d’un bus de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per un presumpte delicte d’odi per uns fets que van passar el passat 29 de maig de 2020 a la línia V19. Segons publica Europa Press, que ha tingut accés a l’escrit de la fiscalia, el conductor va cridar a la passatgera “si has de viure així, ves-te’n al teu país”, entre altres accions violentes.

L’escrit també recull que alguns passatgers van increpar-la després que el conductor li etzibés “us agrada viure gratis en aquest país”. La víctima dels insults viatjava amb els seus dos fills, segons el mitjà citat, i va haver de baixar-se de l’autobús. Tot seguit, el conductor l’hauria seguit i, un cop fora del vehicle, l’hauria increpat de nou, estirant-li el vel i intentant fer-li una foto amb el mòbil.

Acusat de provocar lesions a les víctimes

La fiscal també li atribueix delictes de lesions, després que el treballador causés ferides i esgarrapades als fills de la víctima, que intentaven protegir-la en el moment de l’agressió. Els insults no acaben aquí. L’acusació recull que l’agressor va increpar la dona quan va demanar els seus fills que truquessin la policia. “Sí, crida’ls perquè t’envien al teu puto país”, li hauria dit. Alguns dels vianants que hi havia a la zona van increpar -segons relata aquesta informació- el conductor els seus actes, fet que provoca finalment que el treballador de TMB continués la marxa.

La fiscal demana que TMB sigui responsable civil subsidiària

El judici està previst pel dimarts 7 de febrer a l’Audiència de Barcelona i el fiscal demana que TMB sigui responsable civil subsidiària en cas que l’home no pugui pagar la multa. El TOT Barcelona s’ha posat en contacte amb l’empresa TMB, que prefereix no pronunciar-se públicament tractant-se d’una causa judicial oberta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa