Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Investiguen un home per matar porcs senglars amb un arc de caça major

La Guàrdia Urbana ha detingut un home per caçar de manera furtiva porcs senglars al camí de Can Notari, al districte d’Horta-Guinardó. Segons apunten fonts de l’Ajuntament, una veïna va alertar divendres al vespre dels fets i la policia municipal va localitzar l’infractor a dos quarts de dotze de la nit.

La sorpresa dels agents ha arribat quan han vist l’enorme arsenal de què disposava el presumpte caçador. Entre el material confiscat, hi ha un arc de caça major, fletxes i altres estris. La policia ha obert diligències contra el caçador de porcs senglars que, això sí, no ha estat detingut pels agents.

La pla de senglars, un problema que es veia venir

L’aparició de senglars als carrers de Barcelona s’ha tornat un problema de primer ordre per la ciutat. Així ho diu l’Ajuntament i així ho diuen els números. El 2021 ha sigut l’any que més captures de senglar s’han fet des de 2014 i, al maig, el consistori va anunciar una partida especial de 121.000 euros per eliminar la plaga.

L’arribada massiva dels porcs ha generat, a més, un problema paral·lel. Aquests animals s’han acostumat a menjar aliments que prenem els humans i per això baixen i desbrossen els contenidors, generant el caos en alguns punts de la ciutat propers a Collserola, sobretot. Per això l’Ajuntament vol implementar contenidors amb sistema antiblocatge als barris de muntanya, com és el cas de Torre Baró, Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi i Les Corts.

Quina mesura és la més efectiva?

Una altra mesura que ha impulsat el consistori té a veure amb la conscienciació ciutadana.  Quan els senglars s’habituen a alimentar-se a l’entorn urbà, perquè se’ls alimenta o foragiten papereres o contenidors, perden la por a la presència humana, s’exposen a patir atropellaments i generen conflictes, com atacs i mossegades. Per això l’Ajuntament també proposa protegir el menjar dels gats del parc de Collserola.

La batuda de senglars és una altra possibilitat. Des de 2014 han mort més de 550 senglars, segons va explicar l’Ajuntament al TOT el passat mes de maig. Ara bé, no tots els experts creuen que sigui la mesura més efectiva. Alguns creuen que quan hi ha caceres es reprodueixen més i fan reproduir animals més joves per continuar creixent com a espècie.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa