Una parella viatjava en un ferri d’Eivissa a Barcelona amb un menor sostret a Itàlia. La Policia Nacional ha detingut els dos adults al Port de Barcelona, en detectar que la criatura constava com a desapareguda a la base de dades de l’espai europeu Schengen des d’aquest juliol.

Els agents adscrits al control fronterer van detectar-ho en fer l’habitual revisió de les llistes de passatgers amb destinació a la capital catalana. “A partir d’aquell moment es van fer gestions a través de l’oficina nacional de SIRENE, i es va confirmar la vigència de l’ordre emesa per SIRENE ITALIA per una persona desapareguda menor d’edat”, informa la policia espanyola en una nota de premsa enviada aquest dilluns.

Un seguit de trucades va permetre confirmar que el menor està sota la tutela el Tribunal de Menors de la ciutat de Brèsia (Itàlia) i que la seva mare se l’havia emportat durant un control mèdic. Van fugir del país per escapar de les mesures cautelars dictades pel magistrat italià. Per interceptar-los sense posar en risc la seguretat del menor, la Policia Nacional va muntar un dispositiu per al desembarcament del vaixell. En una zona segura van aturar el vehicle on viatjaven la criatura, la mare biològica del menor i un altre adult.

La parella va ser arrestada per sostracció d’un menor i entregada al jutjat. En un primer moment la tutela de la criatura va quedar en mans dels agents però de seguida la Fiscalia de Menors de Barcelona va decretar el seu ingrés en un centre d’acollida, a l’espera del que decideixi la justícia italiana.

Menors en risc

En els casos internacionals de menors en risc la policia ha d’actuar de seguida per no perdre’n el rastre. Al maig es va conèixer el cas de dues germanes a que s’estava obligant a contraure un matrimoni forçós a Barcelona amb un home de Bangladesh a qui no coneixien. Eren d’origen bengalí i una encara no era major d’edat.

La germana gran va donar l’avís personant-se a una comissaria de policia de Ciutat Vella, segons va informar La Vanguardia, espantada després de conèixer-se l’assassinat de dues germanes de Terrassa que volien divorciar-se després d’un casament acordat per les famílies. La Generalitat va assumir-ne la tutela per protegir les dues noies de les amenaces familiars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa