Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Generalitat tutela dues germanes forçades a casar-se a Barcelona
  • CA

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya ha assumit la tutela de dues germanes que estaven sent forçades a casar-se a Barcelona. Les afectades -d’origen bengalí i una de les quals encara menor d’edat– haurien rebut fortes pressions per part de la seva família per contraure matrimoni amb un home de Bangladesh a qui no havien conegut mai.

Segons informa La Vanguardia, la germana gran va ser qui, esperonada pel cas recent de les dues germanes de Terrassa assassinades a Pakistan després de demanar el divorci en un matrimoni forçat, es va decidir a donar la veu d’alerta presentant-se a la comissaria dels Mossos d’Esquadra del districte de Ciutat Vella i denunciant els fets. En concret, la jove va explicar als agents com els seus pares feia temps que li havien concertat un matrimoni de conveniència amb un home a qui no havia vist mai. Davant la reticència de l’afectada, els progenitors haurien inclús amenaçat d’obligar la seva germana petita a casar-se amb l’individu si ella no s’avenia al matrimoni concertat.

La situació era ben bé de risc perquè els pares ja havien comprat els bitllets d’avió per volar tota la família cap a Bangladesh el pròxim 29 de juny. En aquest cas, la coordinació entre el Departament d’Interior i l’equip de la DGAIA ha estat crucial per poder intervenir i evitar aquest casament forçat. El govern català ha habilitat un pis de protecció oficial per reallotjar temporalment les dues germanes.

En llibertat, però imputats

Els pares van ser posats en llibertat després de declarar davant les autoritats policials i estan sent ara investigats com a possibles autors d’un doble delicte de matrimoni forçat. La manca de denúncies ni antecedents dels progenitors -que tenen al seu càrrec tres menors d’edat més- va portar els agents a desestimar la seva detenció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa